Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2015

Εντυπώσεις από Metal Gear Solid V: Ground Zeroes (pc έκδοση)

Τερμάτισα την βασική αποστολή (main story) του Ground Zeroes όπου πρέπει να διεισδύσεις μέσα στη βάση και να σώσεις τον Chico και την PAZ. 


Γενικά οι εντυπώσεις απο το παιχνίδι ειναι αναμφησβήτιτα οι καλύτερες. Το gameplay ουσιαστικά πατά πάνω σε αυτό του Guns of The Patriots και το βελτιώνει απο κάθε άποψη. Τα animations έχουνε εμφανώς βελτιωθεί ενώ πλέον ο Big Boss μπορει να τρέξει ακόμη πιο γρήγορα (δυνατότητα σπριντ). Ο χειρισμός ειναι ιδιαίτερα άμεσος και προσωπικά δεν αντιμετώπισα κανένα θέμα με 360 χειριστήριο ενώ ακόμη και με ποντικι/πλήκτρολόγιο το παιχνίδι παραμένει πλήρως playable. Δεν υπάρχει ιχνος mouse acceleration. Mάλιστα μπορώ να πω πως η σκόπευση με ποντικι ειναι ακομη πιο ακριβής αν και με gamepad μου δόθηκε η αίσθηση πως υπάρχει ένα μικρό aim assist. 

Μέχρι στιγμής έπαιξα στο normal όπου μπορεις να κανεις spot τους φρουρούς χρησιμοποιώντας τα κυάλια και έτσι ανα πάσα στιγμή ξέρεις που αυτοι βρίσκονται καθώς απο πάνω τους βρίσκεται ένα ανάποδο κοκκινο τριγωνο. Δεν ξέρω εάν στο hard υπάρχει αυτη η δυνατότητα. Αλλο νέο στοιχείο ειναι το bullet time που ενεργοποιειται για δύο/τρια δευτερόλεπτα απο την στιγμή που θα εντοπιστείς απο έναν φρούρο. Ουσιαστικά αποτελει συγχωροχάρτι, δινοντας σου μια δεύτερη ευκαιρεια να εξουδετερώσεις τον εχθρικο npc πριν χτυπήσει ο συναγερμος. Η AI ειναι αρκετά βελτιωμένη σε σχέση με τα παλαιοτερα MGS και λογικά στο hard θα ειναι ακομη καλυτερη. Επισης δεν υπάρχουν πλέον rations, αλλά health regen και μάλλον με ξένισε κάπως για Metal Gear παιχνίδι.

Τα γραφικά ειναι εξαιρετικά, η βελτιστοποίηση του παιχνιδιού υποδειγματική με την μηχανή γραφικών να εκμεταλλεύεται χαρακτηριστικά τους πυρήνες της cpu, δηλαδή λαμβάνει χώρα πολύ καλο cpu scaling. Tα voice overs και αυτα πολύ καλά, απλώς δεν μπορώ, ακόμη τουλάχιστον, να συνηθήσω την φωνή του Sunderland για τον Big Boss.

Tο Ground Zeroes δινει στον παιχτη μια πρόγευση του τι να περιμένει απο το Phantom Pain, και κατά την γνώμη μου δεν έχει τιποτα λιγότερο να περιμένει απο ένα ακόμη έπος.

1 σχόλιο:

  1. Φίλε, αναλογη συνέχεια για το The Phantom Pain δε θα κανεις; Μη τη κλεισεις τη σελίδα και οσο μπορεις υποστήριξε την!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή