Σάββατο 31 Ιουλίου 2010

EVA

Η EVA γνωστή και ως ‘’Tatyana” ή Big Mama, γεννήθηκε το 1936 στο Meridian της πολιτείας Idaho των Η.Π.Α. Έχει εμφανισθεί στα: Metal Gear Solid 3: Snake Eater, Metal Gear Solid: Peace Walker και Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots.

Πέρασε την παιδική της ηλικία σε εγκαταστάσεις κατασκευασμένες από τους Philosophers όπου συνεχώς εκπαιδεύονταν στα όπλα και την κατασκοπεία, ώστε κάποια στιγμή να γίνει ένας μυστικός τους πράκτορας. Τελικά προσχώρησε στο στρατόπεδο των Κινέζων Philosophers.

Στα γεγονότα του MGS 3: Snake Eater, το 1964, η EVA υπό την ονομασία Tatyana διείσδυσε στο στρατόπεδο του Yevgeny Volgin, υποδυόμενη την γυναίκα του Σοβιετικού επιστήμονα Nikolai Sokolov. Στην πραγματικότητα δούλευε για λογαριασμό των Κινέζων Philosophers. Κατά την διάρκεια της επιχείρησης Snake Eater, συναντήθηκε με τον Big Boss (τότε Naked Snake) στην περιοχή Tselinoyarsk της Ε.Σ.Σ.Δ. υποδυόμενη πράκτορα της KGB. Καθόλη την διάρκεια της αποστολής του Big Boss, προσποιούνταν πως ήταν με το μέρος του, μάλιστα τον ερωτεύτηκε. Στην πραγματικότητα βέβαια δούλευε για λογαριασμό της Κίνας. Αυτό το απεκάλυψε στον Big Boss (όπως και τον πραγματικό ρόλο της Boss) σε ηχογραφημένο μήνυμα, μετά το τέλος της επιχείρησης, αφού είχαν περάσει μαζί το περασμένο βράδυ. Η EVA εξαπατώντας τον Big Boss κατάφερε, να αποκτήσει για λογαριασμό της Κίνας την philosopher’s legacy. Η συγκεκριμένη όμως legacy αποδείχτηκε πλαστή καθώς την γνήσια κατάφερε να αποκτήσει ο Ocelot για λογαριασμό της CIA. Για την συγκεκριμένη της αποτυχία η EVA καταδικάστηκε σε θάνατο από την Κίνα ωστόσο κατάφερε τελικά να δραπετεύσει από την χώρα. Το 1968, τα ίχνη της χάνονται στο Ανόι του Βιετνάμ.

To 1971 ο Βig Boss κάλεσε την EVA να γίνει και αυτή μέλος των Patriots μαζί με τον ίδιο, την Para – medic, τον Zero, τον Signit και τον Ocelot. Ο Zero από τη μεριά του είχε σκοπό να καταστήσει τον Big Boss σύμβολο των Patriots, ένα είδος μεσσία. Ωστόσο ο Big Boss διαφωνούσε με όλα αυτά τα σχέδια. Όταν όμως έπεσε σε κώμα για ένα διάστημα, μετά από τραυματισμό του στον πόλεμο του Βιετνάμ, ο Zero εκμεταλλεύτηκε αυτό το γεγονός και με την βοήθεια και της Para – Medic πήρε γενετικό υλικό από τον Big Boss και δημιουργήθηκαν οι κλώνοι του Big Boss, Solid Snake και Liquid Snake (Les Enfants Terribles, 1972). H ΕVA σε όλη αυτή την διαδικασία έπαιξε τον ρόλο της ‘’μητέρας’’ προσφέροντας το ωάριο της και θεωρούσε τους Solid Snake και Liquid Snake γιους της. Βέβαια οι Patriots ποτέ δεν επέτρεψαν στην EVA να αναθρέψει τα δύο μικρά παιδιά, ούτε φυσικά να τα βλέπει. Από τη μεριά του όταν ο Big Boss συνήλθε από το κώμα στο οποίο βρίσκονταν, και καταλαβαίνοντας το τι είχε συμβεί, σε μια περίοδο που δεν μπορούσε να αντιδράσει, αηδιασμένος, εγκατέλειψε οριστικά τους Patriots και την EVA. Αργότερα ίδρυσε την Militaries Sans Frontiers.

Το 1974, η ΕVA εμπλέκεται στα γεγονότα του Metal Gear Solid: Peace Walker. Δεν θα επεκταθώ καθώς δεν έχω παίξει – τερματίσει τον συγκεκριμένο MGS τίτλο.

Μετά τα γεγονότα της Outer Heaven, στην Νότια Αφρική το 1995, καθώς και της Zanzibar Land, στην κεντρική Ασία το 1999, με τις δύο συνεχόμενες ήττες του ,ανεξάρτητου από τους Patriots, Big Boss, οι Patriots κατάφεραν να τον αιχμαλωτίσουν και να τον θέσουν σε μια κατάσταση ύπνου ή στάσης βάζοντας το σώμα του σε ένα κρυογενετικό θάλαμο. Η EVA (όπως και ο Οcelot) διαφώνησε με αυτήν την κίνηση και ουσιαστικά αποχώρησε από τους Patriots.

Στη συνέχεια η EVA πήγε στην ανατολική Ευρώπη και ηγήθηκε της στρατιωτικής ομάδας, Paradise Lost Army, που είχε αναλάβει δράση ενάντια στα σχέδια των Patriots. H EVA ήταν πλέον γνωστή ως Big Mama. Στα γεγονότα του Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots (2014) βοήθησε τον Solid Snake (ή Old Snake) στην αποστολή που είχε αναλάβει ώστε να σταματήσει τα σχέδια του Liquid Ocelot. Όμως κατά την προσπάθεια της να βοηθήσει τον Snake, η EVA/Big Mama τραυματίστηκε σοβαρά και τελικά υπέκυψε στα τραύματα της.

Αξίζει να σημειωθεί πως η EVA εμφανίστηκε και στο Metal Gear Solid: Portable Ops, ως χαρακτήρας που μπορούσε να επιστρατευτεί (με το σύστημα recruit) από τον Big Boss.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου