Τετάρτη 21 Ιουλίου 2010

Solidus Snake

Το πραγματικό όνομα του Solidus Snake είναι George Sears και αποτέλεσε τον 43ο πρόεδρο των Η.Π.Α. Όπως και οι Solid Snake και Liquid Snake έτσι και αυτός είναι αποτέλεσμα του προγράμματος ‘’Les Enfants Terribles’’ δηλαδή κλώνος του Big Boss και μάλιστα ο μοναδικός τέλειος κλώνος του. Έχει εμφανισθεί στο Metal Gear Solid 2: Sons of Liberty αλλά και στο Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots ως πτώμα!

Τα πρώτα χρόνια της ζωής του Solidus είναι άγνωστα. Στα τέλη της δεκαετίας του 1980 και στις αρχές της δεκαετίας του 1990 συμμετείχε στον πόλεμο της Λιβερίας στην Αφρική. Εκεί ο Solidus σκότωσε τους γονείς ενός μικρού αγοριού ονόματι Jack, του μετέπειτα Raiden. Ο Solidus παρά το γεγονός ότι ο Jack ήταν μόλις έξη ετών, τον εκπαίδευσε στα όπλα και τον έκανε έναν αδίστακτο δολοφόνο και μέλος της ομάδας ‘’Small Boy Unit’’ η οποία λίγο αργότερα μετονομάστηκε σε ‘’Army of the Devil’’. Ο Solidus έμεινε ικανοποιημένος από τις πολεμικές ικανότητες του μικρού Jack με αποτέλεσμα ο τελευταίος να γίνει από τον Solidus αρχηγός της ομάδας των μικρών δολοφόνων. Ο Jack πλέον ήταν γνωστός ως ‘’Jack the ripper’’. Μετά το τέλος του πολέμου στην Λιβερία ο Jack εξαφανίστηκε από προσώπου γης με τον Solidus να αναρωτιέται για ένα διάστημα σχετικά με το τι μπορεί να του συνέβη.

Αργότερα το 2001 ο Solidus, ως George Sears, έγινε ο 43ος πρόεδρος των Η.Π.Α. ουσιαστικά από τους ίδιους τους Patriots. Ήταν η περίοδος που ο Solidus ως πρόεδρος ίδρυσε την Dead Cell, μία ομάδα που έκανε σκηνοθετημένες επιθέσεις σε περιοχές με συστήματα ασφαλείας ώστε να δοκιμάζεται η αποτελεσματικότητα αυτών των συστημάτων.

Το 2005 έδρασε στο παρασκήνιο εναντίον των Patriots που τον ανέδειξαν στην εξουσία ως πρόεδρο των Η.Π.Α. Τελικά ο Solidus ήθελε να είναι κάτι περισσότερο από ένα απλό πιόνι των Patriots. Έδωσε εντολή στον προσωπικό του πράκτορα Ocelot να πείσει τον Liquid Snake, αρχηγό της Fox Hound, να κλέψει το Metal Gear REX με απώτερο σκοπό και στόχο να χρησιμοποιήσει αυτή την τρομερή πολεμική μηχανή, εναντίον των Patriots. Ο Liquid πείστηκε και κατάφερε να έχει υπό την κατοχή του το REX στα νησιά Shadow Moses στο αρχιπέλαγος Fox της Αλάσκας. Οι Patriots βέβαια όλο αυτό το διάστημα γνώριζαν για τις κινήσεις του Solidus και έστειλαν τον Solidus Snake ο οποίος έδωσε ένα , προσωρινό τουλάχιστον, τέλος στις φιλοδοξίες του Solidus για εκθρόνιση των Patriots, των πραγματικών ηγετών του κόσμου που δρούσαν πάντα στο παρασκήνιο. Ο Snake από τη μεριά του δεν γνώριζε τίποτα σχετικά με τους Patriots και την ύπαρξη τους. Παρά την αποτυχία του ο Solidus με την βοήθεια του Ocelot κατάφερε τουλάχιστον να αποκτήσει τα σχέδια κατασκευής του REX και να τα διοχετεύσει στην παγκόσμια μαύρη αγορά της πολεμικής βιομηχανίας αποκομίζοντας τεράστια οικονομικά κέρδη. Οι Patriots πλέον ήθελαν να εκδικηθούν τον Solidus για την προδοσία που διέπραξε απέναντι τους.

Το 2009 ο Solidus μαζί με τον Ocelot (που στην πραγματικότητα προσέφερε τις υπηρεσίες του στους Patriots), μέλη της Dead Cell, την Olga Gurlukovich και ένα μικρό στρατό από Ρώσους μισθοφόρους, κατέλαβε τις εγκαταστάσεις καθαρισμού της θαλάσσιας περιοχής του Manhattan όπου βυθίστηκε το tanker Discovery, δηλαδή το Big Shell Plant. Ο Solidus και η ομάδα του είχαν όμηρο τον τότε πρόεδρο των Η.Π.Α. James Johnson καθώς και ένα αριθμό πολιτών και πολιτικών που έτυχε να βρεθούν στο Big Shell. Ο Solidus μάλιστα άφησε να εννοηθεί και να διαρρεύσει πως ο ίδιος είναι ο Solid Snake o οποίος για την κοινή γνώμη είχε προκαλέσει την βύθιση του Discovery και έπειτα έχασε τη ζωή του από πνιγμό. Βέβαια η άποψη πως ο Solid Snake ήταν νεκρός ήταν δημιούργημα της παγίδας που έστησε ο Ocelot στον Solid Snake στο tanker Discovery, καθώς ο τελευταίος ήταν ζωντανός.

H ομάδα του Solidus αποτελούσε τους Sons of Liberty και αίτημα τους ήταν να τους δοθούν 30 δισεκατομμύρια δολάρια για να άφηναν ελεύθερο τον πρόεδρο Johnson. Προς αντιμετώπιση του Solidus οι Patriots έστειλαν πέρα από μια ομάδα navy seals και τον Raiden. O Solidus αποκάλυψε στον Raiden πως όταν ήταν παιδί τον είχε είχε εκπαιδεύσει στα όπλα και καταστήσει αρχηγό μιας ομάδας παιδιών-στρατιωτών στον πόλεμο της Λιβερίας στην Αφρική (τέλη δεκαετίας 1980, αρχές δεκαετίας 1990). Εκεί ο Raiden ήταν γνωστός ως Jack the ripper (Jack ήταν το πραγματικό του όνομα). Όλες αυτές οι μνήμες είχαν σβηστεί από το μυαλό του Raiden από τις nano machines που του είχαν εμφυτέψει οι Patriots. Επίσης ο Solidus είπε στον Raiden πως επαναστάτησε κατά των Patriots για πάψουν να χειραγωγούν και να ελέγχουν τις ανθρώπινες μάζες, στην πραγματικότητα όμως επιδίωκε να βγάλει από τη μέση τους Patriots για να μείνει ο μόνος κυρίαρχος. Ο Raiden ήδη είχε μάθει για την ύπαρξη των Patriots μετά από συνάντηση που είχε προηγηθεί με τον πρόεδρο Johnson κατά την διάρκεια της αποστολής του. Τελικά ο Raiden μονομάχησε με τον Solidus στην στέγη του Federal Hall σκοτώνοντας τον και δίνοντας τέλος σε μια υπαρκτή απειλή για τους Patriots.

To σώμα του νεκρού Solidus χωρίς να διευκρινίζεται πως είχε διατηρηθεί σε καλή κατάσταση και το 2014 κλάπηκε από την EVA, γνωστή πλέον και ως Big Mama, και την στρατιωτική της ομάδα Paradise Lost Army. Tα άκρα του Solidus όσο και το δέρμα του χρησιμοποιήθηκαν για την αναβίωση του κατεψυγμένου, για πολλά χρόνια (σε κρυογενετικό θάλαμο), σώματος του Big Boss.

Στα γεγονότα του MGS4: Guns of the Patriots o Liquid Ocelot, νομίζοντας πως η σωρός του Solidus ήταν η σωρός του Big Boss, έκλεψε το νεκρό σώμα ώστε μέσω του DNA του να αποκτήσει πρόσβαση στο SOP (Sons of Patriots). Αν και δεν είχε το σώμα του Big Boss αλλά του Solidus, επειδή ο Solidus ήταν τέλειος κλώνος του Big Boss, ακόμη και το δικό του DNA αρκούσε ώστε ο Liquid Ocelot να ‘’εισχωρήσει’’ στο SOP. Στην συνέχεια, ο Vamp πέταξε το σώμα του Solidus μέσα σε ένα ποτάμι, ενώ αυτό ήταν τυλιγμένο στις φλόγες. Σε όσους ήταν παρών στην σκηνή ( Solid Snake, EVA, Liquid Ocelot, Vamp) υπήρχε η πεποίθηση, λανθασμένα βέβαια, πως το συγκεκριμένο σώμα άνηκε στον Big Boss.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου