Δευτέρα 26 Ιουλίου 2010

Otacon

Το πραγματικό όνομα του Otacon είναι Hal Emmerich. Tην προσωνυμία Otacon την υιοθέτησε λόγω της μεγάλης αγάπης που τρέφει για τα κινούμενα σχέδια, ιαπωνικής τεχνοτροπίας anime. Έχει εμφανισθεί στα: Metal Gear Solid, Metal Gear Solid 2: Sons of Liberty και Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots.

Ο παππούς του συμμετείχε στο πρόγραμμα Manhattan, ενώ ο πατέρας του Huey Emmerich γεννήθηκε στις 6 Αυγούστου του 1945, την ίδια ημέρα με την ρήψη της πυρηνικής βόμβας στην Χιροσίμα της Ιαπωνίας από τους Αμερικάνους. Λίγα είναι γνωστά για την παιδική ηλικία του Otacon. Oι γονείς του ήταν χωρισμένοι και κάποια στιγμή ο πατέρας του νυμφεύτηκε μια άλλη γυναικά η οποία είχε και μια μικρή κόρη την Emma. Ο Otacon ανέπτυξε με την πάροδο του χρόνου ερωτική σχέση με την μητριά του, ενώ την Emma την αγαπούσε σαν πραγματική του αδελφή. Όταν ο πατέρας του, έμαθε για την ερωτική σχέση που διατηρούσε με την μητριά του, αυτοκτόνησε με πνιγμό στην πισίνα του σπιτιού της οικογένειας και θα έπνιγε παραλίγο και την Emma. Τελικά σώθηκε, χωρίς όμως να της έχει σώσει τη ζωή ο Otacon καθώς τις στιγμές που συνέβαιναν τα συγκεκριμένα τραγικά γεγονότα ο Otacon βρίσκονταν μαζί με την μητριά του. Κατόπιν όλων αυτών των γεγονότων ο Otacon εξαφανίστηκε και έκοψε κάθε επαφή με την Emma και την μητέρα της.

Στη συνέχεια σπούδασε ρομποτική μηχανική στο MIT και στο Princeton University. Εργάστηκε για το FBI αλλά όταν συνελήφθει να έχει διεισδύσει σε απόρρητες πληροφορίες διώχτηκε μακριά από την υπηρεσία. Λίγο αργότερα προσλήφθηκε από την εταιρεία κατασκευής οπλικών συστημάτων ArmsTech που τότε βρίσκονταν υπό την προεδρία του Kenneth Baker. Έγινε lead engineer στο πρόγραμμα κατασκευής του Metal Gear REX και ανέπτυξε και άλλες στρατιωτικές τεχνολογίες, όπως το stealth camouflage που υιοθετήθηκε από τον αμερικάνικο στρατό.

Στα γεγονότα των Shadow Moses το 2005, ήταν αρχικά όμηρος της τρομοκρατικής ομάδας του Liquid Snake, ωστόσο στη συνέχεια απελευθερώθηκε από τον Solid Snake. Ο Snake εξήγησε στον Otacon πως το Metal Gear REX, του οποίου (ο Otacon) ηγήθηκε της κατασκευής, είχε την δυνατότητα εκτόξευσης διηπειρωτικών πυραύλων με πυρηνικές κεφαλές. Ο Otacon τελικά συνειδητοποίησε πως η όλη του συμμετοχή στο Metal Gear REX project ήταν ένα μεγάλο λάθος καθώς ουσιαστικά προσέφερε τις επιστημονικές του γνώσεις για κάτι που μόνο όλεθρο και αφανισμό θα μπορούσε να φέρει στην ανθρωπότητα. Επίσης στα Shadow Moses ήταν που ο Otacon ερωτεύτηκε την Sniper Wolf, με τον θάνατο της μετά την μονομαχία με τον Snake, να αποτελεί για τον ίδιο ένα συνταρακτικό γεγονός. Μετά τα γεγονότα στα Shadow Moses, ο Otacon για ένα διάστημα έζησε στην Αγγλία όπου είχε κάποιους συγγενείς. Όμως εν τω μεταξύ ο Revolver Ocelot είχε διοχετεύσει στην μαύρη αγορά τα σχέδια κατασκευής του Metal Gear REX, με αποτέλεσμα ένα κατασκεύασμα που θα μπορούσε να φέρει την καταστροφή στην ανθρωπότητα με της πυρηνικές του δυνατότητες, να αυξηθεί σε αριθμούς υπαρκτών μοντέλων. Αυτό οδήγησε τον Otacon, μαζί με τον Solid Snake, στην ίδρυση της Philanthropy, μιας οργάνωσης αναγνωρισμένης από τα Ηνωμένα Έθνη που είχε ως σκοπό την αποκάλυψη με απτά στοιχεία της ύπαρξης καθενός Metal Gear.

Το 2007 από μία ανώνυμη πηγή η Philanthropy έλαβε πληροφορίες για την ύπαρξη του Metal Gear RAY το οποίο βρίσκονταν στην κατοχή των Αμερικάνων πεζοναυτών, στο tanker Discovery. Tελικά ο Snake διείσδυσε στο Discovery και κατάφερε να τραβήξει φωτογραφίες του RAY. Στη συνέχεια όμως ο Ocelot, που επίσης βρίσκονταν εκεί, βύθισε το Discovery χρησιμοποιώντας το Metal Gear RAΥ με το οποίο και διέφυγε. Ο Otacon με μία μικρή βάρκα κατάφερε να σώσει τον Snake, ο οποίος κινδύνεψε να πνιγεί. Δύο χρόνια αργότερα, ο Otacon μαζί με τον Snake, κατάφεραν να διεισδύσουν στο Big Shell Plant βοηθώντας τον Raiden. O Solidus Snake και η τρομοκρατική του ομάδα είχαν καταλάβει τις εγκαταστάσεις θαλάσσιου καθαρισμού της περιοχής όπου βυθίστηκε τον tanker Discovery, έχοντας ομήρους τον τότε πρόεδρο των Η.Π.Α. James Johnson καθώς έναν αριθμό πολιτών και πολιτικών. Στο Big Shell o Otacon συνάντησε μετά από χρόνια την αδελφή του Emma Emmerich που ήταν γνωστή και ως ‘’EE’’. Η Emma προσέφερε τις υπηρεσίες της στους Patriots και ήταν αυτή που δημιούργησε το GW, μια ‘’τεχνητή νοημοσύνη’’, ένα πρόγραμμα που ήλεγχε όλη των ροή των πληροφοριών παγκοσμίως. Δυστυχώς αργότερα η Emma άφησε την τελευταία της πνοή μετά από τα σοβαρά τραύματα που υπέστη από τον Vamp. O θάνατος της Emma σημάδεψε ιδιαίτερα τον Otacon. Τελικά ο Otacon έμαθε πως πίσω από όλα που συνέβησαν στο Big Shell βρίσκονταν μία ομάδα ανθρώπων, η Wisemen Committee, που ήταν ο πυρήνας των Philosophers, συνεχιστές και διάδοχοι των οποίων ήταν οι Patriots.

Mετά τα γεγονότα του Big Shell o Οtacon, όπως άλλωστε και ο στενός του φίλος Solid Snake, απομακρύνθηκαν από την δράση και την ένταση και έζησαν για κάποια χρόνια σχετικά μια ήσυχη ζωή χωρίς κινδύνους και εντάσεις. Εν τω μεταξύ μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα, ο Raiden κατάφερε να απελευθερώσει την Sunny, κόρη της Olga Gurlukovich, από τους Patriots, και να την παραδώσει στους Otacon και Solid Snake. Το 2014 ο Roy Campbell ξανακάλεσε τον Solid Snake πίσω στη δράση ώστε να αντιμετωπίσει τον Liquid Ocelot (MGS4: Guns of the Patriots). O Otacon από την μεριά του παρείχε πολύτιμες πληροφορίες στον Snake καθώς και το Metal Gear Mk II το οποίο ήταν μία πολύτιμη για τον Snake βοήθεια. Επίσης ο Otacon ανέπτυξε μια ειδυλλιακή σχέση με την Naomi Hunter την οποία είχε διασώσει ο Snake από την νότια Αμερική. Αργότερα όμως, ο θάνατος της στα Shadow Moses τον συνέτριψε ψυχολογικά. Μετά την ήτα και θάνατο του Liquid Ocelot από τον Snake, ο Otacon αποφάσισε να μείνει μαζί με τον Snake και να του συμπαρασταθεί για οτιδήποτε του συνέβαινε από εδώ και πέρα, καθώς θεωρητικά ο Snake είχε λίγους μήνες ζωής ακόμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου