Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2010

Sokolov

O Nikolai Stepanovich Sokolov γνωστός απλά και ως Sokolov ήταν ένας Ρώσος επιστήμονας ο οποίος γεννήθηκε στις αρχές του 20ου αιώνα. Έχει εμφανισθεί στα: Metal Gear Solid 3: Snake Eater και Metal Gear Solid: Portable Ops.

O Sokolov από το 1960 άρχισε να προσφέρει τις υπηρεσίες του στο διαστημικό πρόγραμμα της Ε.Σ.Σ.Δ. συμμετέχοντας στο πρόγραμμα Vostok. Ωστόσο ένα χρόνο αργότερα, το 1961, έπαψε να δουλεύει για το διαστημικό πρόγραμμα της Ε.Σ.Σ.Δ. και άρχισε την ανάπτυξη του Shagohod, μίας πανίσχυρης πολεμικής μηχανής που διέθετε την ικανότητα εκτόξευσης βαλλιστικών πυραύλων μεσαίων αποστάσεων. Από κάποιο σημείο και μετά όμως άρχισε να ανησυχεί για το γεγονός ότι προσέφερε τις γνώσεις του για την κατασκευή όπλων που θα μπορούσαν να φέρουν τον όλεθρο στην ανθρωπότητα. Τελικά αποφάσισε να φύγει μαζί με την οικογένεια του από την Ε.Σ.Σ.Δ. και να πάει στις Η.Π.Α. Ωστόσο το μόνο που κατάφερε ήταν να φθάσει στο δυτικό Βερολίνο και να νοσηλευθεί εξαντλημένος σε ένα νοσοκομείο. Εν τω μεταξύ όμως (1962) ξέσπασε κρίση στον ‘’κόλπο των χοίρων’’ στην Κούβα μεταξύ Η.Π.Α. και Ε.Σ.Σ.Δ. φέρνοντας τον κόσμο στα πρόθυρα ενός πυρηνικού ολοκαυτώματος. Τελικά η καταστροφή απεφεύχθη καθώς οι δύο υπερδυνάμεις προχώρησαν σε συμβιβασμό με την Ε.Σ.Σ.Δ. να αποσύρει τους τους πυραύλους με πυρηνικές κεφαλές από την Κούβα, ενώ και οι Η.Π.Α. από την μεριά τους απέσυραν τους δικούς τους πυραύλους από την Τουρκία. Μεταξύ όμως και των υπόλοιπων συμφωνιών, οι Σοβιετικοί κατάφεραν, ως αντάλλαγμα, να έχουν ξανά στα χέρια τους τον Sokolov, ο οποίος και στάλθηκε σε μυστικές εγκαταστάσεις στο Tselinoyarsk, φυλασσόμενος από την KGB, ώστε να συνεχίσει την να εργάζεται πάνω στην κατασκευή του Shagohod.

Από τη μεριά τους οι Αμερικάνοι μαθαίνοντας τον λόγο για τον οποίο οι Σοβιετικοί ήθελαν τον Sokolov, έστειλαν σε μυστική αποστολή (Virtuous Mission, 1964) τον Naked Snake (μετέπειτα Big Boss) με στόχο να ξαναφέρει τον Sokolov πίσω στον δυτικό συνασπισμό. Ο Naked Snake κατάφερε τελικά να εντοπίσει τον Sokolov ο οποίος του απεκάλυψε πως η KGB δεν το προφύλασσε από μια πιθανή απαγωγή από τους Αμερικάνους αλλά από την παραστρατιωτική ομάδα του Volgin, ο οποίος δρούσε ανεξάρτητα της σοβιετικής κυβέρνησης. Τελικά ο Sokolov απήχθηκε από την ομάδα του Volgin.

Κατά την διάρκεια της Operation Snake Eater, που ξεκίνησε μία εβδομάδα μετά την Virtuous Mission, o Sokolov συνέχισε να εργάζεται πάνω στο Shagohod. Tέλικα ο Naked Snake τον εντόπισε για άλλη μία φορά. Στη μεταξύ τους συζήτηση ο N.Snake του πρότεινε να διαφύγει στις Η.Π.Α. ωστόσο ο Sokolov αρνήθηκε λέγοντας τον πως και εκεί θα χρησιμοποιούνταν για την κατασκευή όπλων που θα μπορούσαν να φέρουν τον όλεθρο στην ανθρωπότητα, αυτή την φορά από τους Αμερικάνους. Καθώς μιλούσαν μεταξύ τους εισέβαλλε στο δωμάτιο η Boss και κατόπιν ο Volgin αιχμαλωτίζοντας τον N.Snake. Ο Sokolov μετά από κάποιες περιπέτειες (πυροβολήθηκε στο πόδι από τον Volgin) κατάφερε να διαφύγει από το Groznyj Grad με την βοήθεια της Boss ενώ αργότερα συνελήφθη από την KGB.

Στα γεγονότα της San Hieronymo Peninsula στην Κολομβία (1970) ο Sokolov έχοντας την κωδική ονομασία ‘’Prividyenie’’ (Ghost) επικοινώνησε με τον, πλέον, Big Boss (Naked Snake), όταν ο τελευταίος κατάφερε να δραπετεύσει από το κελί όπου κρατούνταν αιχμάλωτος από την τρομοκρατική ομάδα του Gene. Ο Sokolov εργάζονταν πάνω σε έναν τύπο Metal Gear, ονόματι RAXA, για λογαριασμό της ομάδας τρομοκρατών που ηγούνταν ο Gene. Παρόλα αυτά ο Sokolov συνέδραμε στην προσπάθεια του Big Boss να σταματήσει τους τρομοκράτες προσφέροντας του πολύτιμες πληροφορίες κατά την διάρκεια της αποστολής του. Ο Sokolov ήταν αυτός που είπε στον Big Boss πως το RAXA (που κατέστρεψε ο Big Boss) δεν ήταν τίποτε άλλο παρά ένα δοκιμαστικό μοντέλο. Ωστόσο ο Gene από την μεριά του αντιλήφθηκε κάποια στιγμή πως ο Sokolov βοηθούσε τον Big Boss με αποτέλεσμα να τον συλλάβει και να μπει σε κελί. Μετά το πέρας των γεγονότων στην San Hieronymo Peninsula ο Sokolov επανήλθε στην οικογένεια του με σκοπό να ζήσει μια ήρεμη ζωή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου