Σάββατο 24 Ιουλίου 2010

Revolver Ocelot

To πραγματικό όνομα του Revolver Ocelot ή απλώς Ocelot είναι Adamska. Είναι επίσης γνωστός και ως ADAM ή Shalashaska. Έχει εμφανισθεί στα: Metal Gear Solid, Metal Gear Solid: Sons of Liberty, Metal Gear Solid 3: Snake Eater, Metal Gear Solid: Portable Ops και Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots ως Liquid Ocelot.

O Ocelot γεννήθηκε στις 6 Ιουνίου το 1944 στην Νορμανδία από την Boss. Πατέρας του ήταν ο The Sorrow ο οποίος δολοφονήθηκε αργότερα από την Boss. Μόλις γεννήθηκε πήρε την ονομασία Adamska και εκλάπη από πράκτορες των Philosophers. Μετά από κάποια χρόνια πήρε την κωδική ονομασία ADAM και έγινε πράκτορας της NSA. Αργότερα όμως, τον Σεπτέμβριο του 1960 προσχώρησε στο στρατόπεδο της παραστρατιωτικής ομάδας του Yevgeny Volgin (Ε.Σ.Σ.Δ.).

Τον Αύγουστο του 1964 στα γεγονότα της Virtuous Mission όταν ο Big Boss κατάφερε (αρχικά τουλάχιστον) να διασώσει τον επιστήμονα Nikolai Sokolov, o Ocelot μαζί με την Ocelot unit τους έστησε ενέδρα αποτυγχάνοντας όμως να σκοτώσει τον Big Boss (τότε γνωστό ως Naked Snake) ο οποίος βέβαια λίγη ώρα αργότερα νικήθηκε κατά κράτος από την Boss. Λίγες ημέρες αργότερα όταν ο Big Boss/Naked Snake επέστρεψε μετά την πρώτη του αποτυχία, αυτή τη φορά με την αποστολή του να ονομάζεται Snake Eater, o Ocelot διετάχθη αυτή τη φορά από την CIA να βοηθήσει τον Big Boss/ Naked Snake στην αποστολή του. Ο Ocelot, χωρίς να το γνωρίζει ο Volgin, διατελούσε διπλό ρόλο καθώς δούλευε ουσιαστικά για λογαριασμό της CIA (αμερικάνικη πλευρά των Philosophers) αλλά και της KGB (σοβιετική πλευρά των Philosophers) με στόχο να αποκτήσει την philosophers legacy για λογαριασμό των προαναφερθέντων. O βοηθητικός ρόλος του Ocelot στην αποστολή του Big Boss/ Naked Snake φάνηκε πεντακάθαρα στην μονομαχία του τελευταίου με τον Volgin όταν ο Ocelot, από πλεονεκτική θέση, αρνήθηκε να πυροβολήσει τον Big Boss/ Naked Snake μετά από σχετική διαταγή του Volgin. Αντιθέτως πετούσε στον Boss/ Naked Snake βοηθητικά αντικείμενα. Τελικά κατάφερε να βρει την μισή από την philosophers legacy και την χρησιμοποίησε για δικό του όφελος.

Στα γεγονότα της San Hieronymo Peninsula, το 1970 στην Κολομβία, ο Ocelot έχοντας κόψει πια κάθε συνεργασία με την αμερικανική μεριά των Philosophers επιδίωξε να απαλλάξει τις Η.Π.Α. από την κρυφή τους κηδεμονία και να αποκτήσει και το άλλο μισό της philosophers legacy. Τελικά όμως ο Ocelot έγινε μέλος των νεοϊδρυθέντων τότε Patriots μαζί με τους Big Boss, Major Zero, Paramedic (Dr.Clark), Signit και την EVA. Όμως ο Ocelot μαζί με τον Big Boss, διαφωνούσαν με τα σχέδια του Zero να δημιουργηθούν κλώνοι του Big Boss ώστε να συνεχίσουν να υπάρχουν στρατιώτες με τις ικανότητες του Big Boss οι οποίοι θα ήταν και συνεχιστές του. Έτσι προέκυψαν οι Solid Snake και Liquid Snake από το πρόγραμμα Les Enfants Terribles καθώς και ο Solidus Snake που ήταν ο μοναδικός τέλειος κλώνος του Big Boss. O Big Boss αποχώρησε τελικά από τους Patriots αλλά ο Ocelot δεν τον ακολούθησε.

Τα επόμενα χρόνια ο Ocelot δρούσε για λογαριασμό των Patriots σε διάφορες μυστικές υπηρεσίες. Το 1979 ως μέλος της Spetsnaz GRU συμμετείχε στην σοβιετική εισβολή στον Αφγανιστάν. Εκεί έγινε γνωστός ως Shalasaska. Την χρονική περίοδο που βρίσκονταν στον σοβιετικό στρατό γνώρισε τον Sergei Gurlukovich που επίσης υπηρετούσε στην Spetsnaz GRU. Μετά την πτώση της Ε.Σ.Σ.Δ. o Ocelot αποχώρησε από την Spetsnaz.

Στη συνέχεια ανέλαβε δράση για λογαριασμό της ρωσικής αστυνομίας αλλά σύντομα αποχώρησε και από εκεί. Μαζί με την EVA αποχώρησε από τους Patriots για να γίνει αργότερα μέλος της FOXHOUND όταν αρχηγός της ήταν ο Liquid Snake. Εδώ σημειώνεται πως η αποχώρηση του Ocelot από τους Patriots ήταν σε εισαγωγικά αποχώρηση καθώς ναι μεν δεν επιθυμούσε πλέον να είναι μέλος τους ωστόσο δεν έκοψε τελείως την επικοινωνία του με τους Patriots καθώς στόχος του ήταν να έχει παράλληλα πρόσβαση και στα μυστικά και πεπραγμένα τους.

Το 2005 στα γεγονότα των Shadow Moses ήταν ταγμένος με το μέρος του Liquid Snake και της ομάδας του που αποτελούνταν από πρώην μέλη της FOXHOUND. Εκεί έχασε και το δεξί του χέρι από τον cyborg ninja Gray Fox (Frank Jaeger). Στην πραγματικότητα προσέφερε τις υπηρεσίες του στον τότε πρόεδρο των Η.Π.Α. George Sears o οποίος είχε στραφεί κατά των ‘’ευεργετών’’ του Patriots στέλνοντας των Ocelot ώστε να αποκτήσει για λογαριασμό του το Metal Gear REX εκμεταλλευόμενος και την βοήθεια του Liquid Snake. Τελικά ο Ocelot κατάφερε να αποκτήσει τα σχέδια κατασκευής του Metal Gear REX και μαζί με τον George Sears να τα διοχετεύσουν στην μαύρη αγορά της πολεμικής βιομηχανίας αποκομίζοντας τεράστια οικονομικά κέρδη. Eν τω μεταξύ είχε δεχθεί ως μόσχευμα το δεξί χέρι του νεκρού Liquid Snake, κάτι που του προκαλούσε ‘’παρενέργειες’’ καθώς το πνεύμα του Liquid ήλεγχε κάποιες φορές το σώμα του. Στα γεγονότα του tanker Discovery, το 2007, ο Ocelot πάλι δουλεύοντας για τον George Sears (ή Solidus Snake) κατάφερε να ‘’κλέψει’’ το Metal Gear RAY και να σκηνοθετήσει, την βύθιση του tanker Discovery από τον Solid Snake, ενώ στην πραγματικότητα το βύθισε ο ίδιος με το Metal Gear RAY.

Το 2009 στα γεγονότα του Big Shell Plant, είχε διπλό ρόλο, καθώς ναι μεν ήταν μαζί με την τρομοκρατική ομάδα του Solidus Snake (George Sears) αλλά στην πραγματικά και χωρίς βέβαια να το γνωρίζει ο Solidus, ο Ocelot δρούσε για λογαριασμό των Patriots. Μάλιστα στο τέλος αποκαλύπτει στους Raiden και Solidus Snake πως δεν αποτελούν τίποτε άλλο παρά πιόνια των Patriots που έχουν χρησιμοποιηθεί ως πειραματόζωα για το S3 (Selection for Society Serenity), μία πανίσχυρη τεχνητή νοημοσύνη που προκαλούσε ψευδαισθήσεις σε επιλεγμένα άτομα τα οποία είχαν nanomachines μέσα στο αίμα τους. Όλα ήταν σκηνοθετημένα και εικονικά, ο μοναδικός αστάθμητος παράγοντας ήταν η παρουσία στο Big Shell Plant του Solid Snake. O Ocelot τελικά υπό τον έλεγχο του πνεύματος του Liquid συνέτριψε το Arsenal Gear πάνω στο Manhattan και διέφυγε με ένα Metal Gear RAY.

Μετά τα γεγονότα του Big Shell Plant, αν και ο Ocelot αντικατέστησε το χέρι του Liquid με ένα ρομποτικό χέρι, ελεγχόταν πλέον πλήρως από τον Liquid Snake και ουσιαστικά μετατράπηκε σε έναν άλλο χαρακτήρα, τον Liquid Ocelot o οποίος στράφηκε κατά των Patriots προσπαθώντας να διαφύγει από τον έλεγχο τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου