Τρίτη 13 Ιουλίου 2010

Metal Gear Solid : Portable Ops

Για PSP:
Ιαπωνία 21/12/2006
Β.Αμερική 5/12/2006
Ευρώπη 4/5/2007
Ηνωμένο Βασίλειο 25/5/2007
Αυστραλία 15/5/2007

San Hieronymo Peninsula - Colombia 1970


Το 1964 και πριν ξεκινήσουν τα γεγονότα του τρίτου τίτλου , ο Big Boss (a.k.a. Naked Snake) ήταν ένα από τα κύρια πρόσωπα ? μέλη της ομάδας Fox Unit που αποτελούσε ουσιαστικά μια οργάνωση κάτω από τη στέγη της οποίας βρίσκονταν ειδικά εκπαιδευμένοι στρατιώτες . H Fox Unit συνεργαζόταν με την CIA παρέχοντας υπηρεσίες μέσω του προσωπικού της είτε σε δύσκολες υποθέσεις είτε σε σοβαρά εθνικά θέματα που αφορούσαν την Αμερικανική κυβέρνηση . Προϊόν αυτής της συνεργασίας ήταν η αποστολή του Big Boss στα σοβιετικά εδάφη .

Βρισκόμαστε στο έτος 1970 , έξι χρόνια μετά τα γεγονότα του Groznyj Grad και της επιχείρησης Snake Eater . Η Fox Unit (μέλος της οποίας όπως αναφέρθηκε ήταν παλιότερα και ο Big Boss ο οποίος ωστόσο αποσύρθηκε μετά τον θάνατο της Boss) σπάει τη συνεργασία της με την CIA και επαναστατεί απέναντι σε κάθε είδος κυβερνητικής ή στρατιωτικής εξουσίας . Χωρίς να έχει ξεκαθαριστεί ο λόγος των συγκεκριμένων κινήσεων , μέλη της Fox απαγάγουν τον Big Boss και τον μεταφέρουν σε κάποιο κελί μιας άγνωστης στρατιωτικής βάσης . Μη γνωρίζοντας τι ακριβώς συμβαίνει, ο Big Boss δέχεται στο κελί του την επίσκεψη ενός εκ των ατόμων που τον απήγαγαν?το όνομα αυτού Cunningham . Ο Cunningham του συστήνεται ως μέλος της Fox, ειδικευμένο σε θέματα να ανάκρισης και αιτιολογεί την απαγωγής του: λόγω της συμμετοχής του Big Boss στα γεγονότα του Groznyj Grad πιθανολογείται ότι γνωρίζει που βρίσκεται η Philosophers Legacy την οποία και επιζητούν τα μέλη της Fox. Μέσω της συζήτησης, αποκαλύπτεται πως τελικά μόνο η μισή Legacy βρέθηκε υπό την κατοχή της Αμερικής ( μέσω της CIA ) και δεν είναι γνωστό που βρίσκεται το άλλο μισό .

Μη μπορώντας να βγάλει κάτι από την ανάκριση , ο Cunningham εγκαταλείπει το κελί αφήνοντας τον Big Boss χτυπημένο . Στο διπλανό κελί ένας φυλακισμένος στρατιώτης που άκουγε την συζήτηση (σοκαρισμένος αφού καταλαβαίνει πως απέναντι του έχει ένα ζωντανό θρύλο) πιάνει την κουβέντα στον Big Boss, γνωστοποιώντας του πως τα πρόσφατα γεγονότα και οι εν λόγω κινήσεις προκάλεσαν μια αναταραχή στην αμερικανική κυβέρνηση και γι?αυτό αποφασίστηκε να σταλεί μια ομάδα με το όνομα Green Beret ( μέσα στην οποία βρισκόταν και ο ίδιος ) για να εξετάσει που έχει πλέον εγκατασταθεί η Fox Unit αλλά και το τι ακριβώς συμβαίνει . Οι στρατιώτες κατάφεραν και εντόπισαν την τοποθεσία, μια εγκαταλειμμένη σοβιετική βάση στο San Hieronymo Peninsula της Κολομβίας . Ωστόσο οι δυνάμεις τους εξουδετερωθήκαν από τα μέλη της Fox και ο μόνος ίσως επιζών είναι ο ίδιος . Καθώς τελειώνει η συζήτηση, οι δυο τους καταφέρνουν να δραπετεύσουν από τις φυλακές της βάσης και τελικά ο στρατιώτης συστήνεται στον Big Boss?το όνομα του είναι Roy Campbell.

Καθώς διαφεύγουν, αποφασίζουν να κατευθυνθούν προς το κέντρο επικοινωνίας της βάσης, έτσι ώστε μέσω των τηλεπικοινωνιών να έρθουν σε επαφή με τα μέλη της ομάδας snake eater ( τα άτομα που βοηθούσαν τον Big Boss στην προηγούμενη αποστολή μέσω codec ) και να καταλάβουν επιτελούς τι συμβαίνει . Ο Big Boss καταφέρνει να έρθει σε επικοινωνία μαζί τους και μαθαίνει πως ένα ηγετικό στέλεχος της σημερινής Fox με το όνομα Gene κατάφερε να στρατολογήσει ένα μεγάλο μέρος των σοβιετικών δυνάμεων ( χωρίς να αναφέρεται το πώς ) προκειμένου να φυλάνε τις εγκαταστάσεις αλλά και να κλέψει ένα ισχυρό - υπό κατασκευή - όπλο που βρισκόταν υπό την κατοχή της αμερικανικής κυβέρνησης . Στόχος του φαίνεται να είναι η δημιουργία ενός έθνους στρατιωτών το οποίο θα είναι ανεξαρτητοποιημένο από τις πολιτικές των εκάστοτε κυβερνήσεων . Μη μπορώντας να καταλάβει τον λόγο όλων αυτών, ο Big Boss πριν εγκαταλείψει τον πύργο ελέγχου μαθαίνει πως όλες οι ευθύνες έχουν πέσει πάνω του και πως για τον έξω κόσμο εκείνος είναι ο υποκινητής αυτών των ενεργειών ( εξαιτίας της παλιάς του σχέσης με την Fox ) . Λόγω της δύσκολης κατάστασης στην οποία έχουν βρεθεί, αποφασίζουν με τον Campbell να προσπαθήσουν να πάρουν με το μέρος τους ένα τμήμα της στρατιωτικής δύναμης του Gene προκειμένου οι εν λόγω στρατιώτες να τους βοηθήσουν ( με δυνάμεις στο πεδίο της μάχης αλλά και παρέχοντας πληροφορίες ως κατάσκοποι ) στην ανατροπή των σχεδίων της Fox .

Ξεκινώντας την στρατολόγηση των νέων δυνάμεων πληροφορείται για την ύπαρξη ενός γενετικά τροποποιημένου στρατιώτη με απίστευτες ικανότητες με το κωδικό όνομα Null. Καθώς φτάνει στην τοποθεσία που αυτός βρίσκεται ( ένα εργαστήριο πειραμάτων ) έρχεται σε επαφή με μια γιατρό της Fox με το όνομα Elisa. Παρότι μέλος της Fox, η Elisa τον βοηθά για κάποιον λόγο που δεν ξεκαθαρίζεται, δίνοντας του συντεταγμένες για το που βρίσκεται το όπλο που κλάπηκε από την αμερικανική κυβέρνηση. Του αναφέρει επίσης πως κι εκείνη έχει υποστεί κάποιες μεταλλάξεις με αποτέλεσμα να έχει τηλεπαθητικές ικανότητες . Καθώς τελειώνει η μεταξύ τους συζήτηση, του δίνει πληροφορίες για τα υπόλοιπα μέλη της Fox λέγοντας του πως εκτός του Gene και του Canningham υπάρχει και η δίδυμη αδελφή της Ursula, η οποία ωστόσο είναι πιστή στον Gene και πολύ δυνατότερη ( τηλεπαθητικά ) από την ίδια . Παρακαλώντας τον να μείνει μακριά από τον Null (για την ασφάλειά του), απομακρύνεται.

Ο Big Boss, χρησιμοποιώντας τις συντεταγμένες που πήρε από την Elisa και με την βοήθεια των στρατιωτών που πλέον είναι με το μέρος του, φτάνει στην αναγεγραμμένη τοποθεσία. Εκεί μαθαίνει πως το υπό κατασκευή όπλο που έκλεψε ο Gene, είναι ένα είδος οχήματος με δυνατότητα μεταφοράς και πυροδότησης πυρηνικών κεφαλών και πως έχει στην βάση του <<πόδια>> για να μετακινείται σε οποιοδήποτε μορφολογία εδάφους. Το όπλο αυτό φέρει την κωδική ονομασία Metal Gear. Τελικά η Αμερική είχε αξιοποιήσει την ιδέα του Granin (του σοβιετικού που είχε αναπτύξει τα σχέδια κατασκευής του Metal Gear ) και αυτός που την υλοποίησε δεν ήταν άλλος από τον Sokolov ο οποίος είχε καταφέρει να επιζήσει από τις καταστροφές στο Groznyj Grad και τελικά παρείχε τις υπηρεσίες του στις Η.Π.Α . Προκειμένου να σταματήσουν την επέλαση του Big Boss, τα μέλη της Fox ελευθερώνουν τον Null . Στην μεταξύ τους μάχη δεν υπάρχει νικητής ? ο Big Boss αντιλαμβάνεται ότι έχει ξανασυναντήσει τον Null στα πεδία των μαχών μερικά χρόνια πριν όταν αυτός ήταν παιδί (ωστόσο είναι αρκετά αλλαγμένος μιας και τα γενετικά πειράματα τον αλλάξανε αρκετά κυρίως εσωτερικά), το όνομα του ήταν Frank Jaeger. Παρότι <<τέλειος στρατιώτης>> , ο Null δεν μπορεί να εξοντώσει τον Big Boss ( κάτι το αδιανόητο καθώς οποιοσδήποτε αντίπαλος του κατέληγε νεκρός ) . Το αποτέλεσμα αυτής της μάχης του δημιουργεί σύγχυση και αποφασίζει να εγκαταλείψει το πλευρό του Gene . Ο Big Boss, τραυματισμένος λόγω της μάχης, παγιδεύεται από τις δυνάμεις της Fox και τελικά αιχμαλωτίζεται .Ο Gene μαζι με τον Canningham τον επισκέπτονται και τελικά ένα μεγάλο μέρος της αλήθειας αποκαλύπτεται.

Εξαιτίας του κουμμουνιστικού καθεστώτος αλλά και της απώλειας της Legacy , η Ρωσία δεν μπορούσε πλέον οικονομικά να στηρίξει την ανάπτυξη των στρατιωτικών της δυνάμεων . Η κατάσταση αυτή αν συνεχιζόταν θα σήμαινε το τέλος της περιόδου του Ψυχρού Πολέμου και την αποδυνάμωση όλων των οργανώσεων που σχετίζονταν με στρατιωτικές παροχές . Μεταξύ αυτών βρισκόταν και η CIA η οποία εμπλέκονταν άμεσα στην ανάπτυξη του στρατού των H.Π.Α . Έτσι, παρότι το Metal Gear βρισκόταν υπό την κατοχή της Αμερικής , σκηνοθετήθηκε η επανάσταση της Fox έναντι της CIA καθώς και η κλοπή του Metal Gear προκειμένου αυτό να μεταφερθεί έντεχνα προς την Ρωσία έτσι ώστε να διατηρηθεί η ισορροπία μεταξύ των δυο δυνάμεων και να συνεχιστεί ο Ψυχρός Πόλεμος . Εν ολίγοις, η Αμερική θα χάριζε στην Ρωσία (η οποία αδυνατούσε πλέον να αναπτυχθεί στρατιωτικά ) το Metal Gear (δίνοντας της έτσι δύναμη) έτσι ώστε να δικαιολογήσει την δικιά της στρατιωτική ανάπτυξη και τις μελλοντικές επεκτατικές τις βλέψεις . Το όνειρο του Gene για την δημιουργία ενός έθνους στρατιωτών, θα ήταν ακόμα πιο κοντά στην υλοποίηση αφού με την περάτωση όλων των παραπάνω το στρατιωτικό δυναμικό όλων των εθνών θα γινόταν όλο και ισχυρότερο εξαιτίας του φόβου για ένα τρίτο παγκόσμιο πόλεμο . Με το πέρας των αποκαλύψεων, τα δυο μέλη της Fox εγκαταλείπουν τον Big Boss, ο οποίος για άλλη μια φορά δεν μπορεί να πιστέψει πως όλα αυτά που συνέβησαν δεν ήταν τίποτα άλλο από μια καλά σκηνοθετημένη παράσταση.

Στην απέναντι όχθη, ο Campbell οργανώνει μια ομάδα στρατιωτών για να προχωρήσουν στην διάσωση του Big Boss . Τελικά οι στρατιώτες με τη βοήθεια της Elisa καταφέρνουν να τον αποφυλακίσουν και τον απομακρύνουν από το μέρος που τον κρατούσε ο Gene . Η Elisa εξηγεί στον Big Boss ότι ο λόγος που τον βοηθά είναι πως εξαιτίας των τηλεπαθητικών της ικανοτήτων μπορεί να δει το μέλλον . Στο μέλλον του βλέπει ότι θα καταστρέψει το Metal Gear και θα αποτρέψει τον πυρηνικό όλεθρο . Από την άλλη η αδελφή της Ursula ,έχει συμμαχήσει με τον Gene γιατί βλέπει ένα εντελώς διαφορετικό μέλλον γι?αυτόν , καθώς διαγράφεται πως οι πράξεις του Big Boss θα φέρουν καταστροφή στον κόσμο . Ο λόγος που η Elisa θέλει ο Big Boss να αποτρέψει οποιαδήποτε πυρηνική καταστροφή είναι επειδή κι εκείνη είναι προϊόν τέτοιων γεγονότων, κάτι που αιτιολογεί τις δυνάμεις της . Εξαιτίας των μεταλλάξεων που έχει υποστεί δεν θα μπορέσει ποτέ να αποκτήσει δικά της παιδιά .

Αφού τελειώσει η συζήτηση, μεταφέρει τον Big Boss στο μέρος όπου φυλάγεται το Metal Gear . Οι δυο τους προχωρούν με σκοπό την καταστροφή του οχήματος, ωστόσο ο Gene εμφανίζεται για άλλη μια φορά για να τους εμποδίσει . Εκείνη τη στιγμή η Elisa επιβιβάζεται στο Metal Gear και αρχίζει να επιτίθεται στον Big Boss . Ο Gene του αποκαλύπτει πως η Elisa και η Ursula είναι δυο διαφορετικές προσωπικότητες στο ίδιο σώμα . Στην μάχη που ακολουθεί ο Big Boss καταφέρνει να καταστρέψει το Metal Gear (με την κωδική ονομασία RAXA) ωστόσο όπως του αναφέρει ο Gene το όχημα που κατάστρεψε δεν ήταν τίποτα άλλο από ένα test prototype και πως το αληθινό μοντέλο έχεις ήδη ολοκληρωθεί και είναι έτοιμο προς πυροδότηση . Μετά την αποκάλυψη, o Gene εξαφανίζεται χωρίς ο Big Boss να προλάβει να τον ακολουθήσει . Παρόλα αυτά οι κατάσκοποι της ομάδας του, καταφέρνουν να ανακαλύψουν που βρίσκεται το αληθινό Metal Gear και η τελική κατεύθυνση έχει γίνει επιτέλους γνωστή.

Καθώς ο Big Boss κατευθύνεται προς τον Gene, ο Cunningham κάνει την εμφάνιση του για να τον σταματήσει . Η δεύτερη μεγάλη αποκάλυψη έρχεται με την μεταξύ τους συζήτηση καθώς ο Cunningham του αναφέρει πως δουλεύει για το Πεντάγωνο και πως ουσιαστικά δεν βρίσκεται κάτω από τις εντολές του Gene . Ανάμεσα στο Πεντάγωνο και την CIA υπήρχαν διαμάχες για το πώς έπρεπε να χειριστούν του θέμα του Metal Gear μιας και οι πρώτοι δεν ήθελαν να το χαρίσουν στους Ρώσους ? ετσι αφού η CIA κινήθηκε πρώτη αποφάσισαν να σκηνοθετήσουν με τη σειρά τους την απαγωγή του Big Boss μιας και πίστευαν ότι ήταν ο μόνος ικανός να σταματήσει τον Gene . Παρόλα αυτά ο πραγματικός τους στόχος δεν ήταν απλά να τον σταματήσει , αλλά να τον αναγκάσει να πυροδοτήσει μέσω του Metal Gear τις πυρηνικές κεφαλές στην Ρωσία . Του αναφέρει πως η αποστολή του έχει τελειώσει και πως δεν χρειάζεται να κάνει κάτι άλλο . Ο Big Boss λέει στον Cunningham πως δεν θα αφήσει τον Gene να κάνει κάτι τέτοιο . Μια μάχη μεταξύ τους ακολουθεί και ο Cunningham σκοτώνεται.Εν συνεχεία, ο Big Boss φτάνει στο control room του Metal Gear και συναντά τον Gene.

Ο Gene λίγο πριν πυροδοτήσει τις κεφαλές, του αναφέρει πως γνώριζε για την συνωμοσία που είχε κάνει ο Cunningham και του αποκαλύπτει τον πραγματικό του στόχο . Δεν τον ενδιαφέρει ούτε η CIA ούτε το Πεντάγωνο , για την ακρίβεια δεν στοχεύει να ρίξει τα πυρηνικά στην Ρωσία αλλά στις Η.Π.Α . Αυτό που ήθελε από την αρχή ήταν να δημιουργήσει ένα έθνος στρατιωτών ( με το όνομα Army?s Heaven ) του οποίου θα είχε τον πλήρη έλεγχο και αναπτύσσοντας το θα είχε παγκόσμια κυριαρχία, αφού το έθνος του θα μάζευε στρατιώτες από κάθε μερία του πλανήτη με αποτέλεσμα να αποτέλει και την μεγαλύτερη ένοπλη δύναμη που δημιουργήθηκε ποτέ. Για να το πετύχει αυτο έπρεπε να εξαφανίσει την κυριαρχία των Philosophers γι?αυτό και διάλεξε να πυροδοτήσει τα πυρηνικά στην Αμερική . O Big Boss σοκαρισμένος, του λέει πως στην πραγματικότητα δεν είναι τίποτα άλλο από έναν νέο δικτάτορα και πως το έθνος που θέλει να δημιουργήσει είναι ακριβώς το μέρος στο οποίο κανένας στρατιώτης δε θα ήθελε να βρίσκεται . Εκείνη την στιγμή κάνει την απρόσμενη εμφάνιση της η Elisa - Ursula με σκοπό να σκοτώσει τον Gene . Αυτή τη φορά οι δυο αδερφές είναι ένα και το αυτό και καταφέρνουν να αποτρέψουν την πυροδότηση καταστρέφοντας το control room . Ο Gene ωστόσο αναφέρει πως υπάρχει και άλλος τρόπος για να εκτοξεύσει τα πυρηνικά? ενεργοποιεί την εκτόξευση με ένα χρονοδιακόπτη θέτοντας μια αντιστροφή μέτρηση και έπειτα σκοτώνει την Elisa . Εκείνη λίγο πριν πεθάνει αποκαλύπτει στον Big Boss πως το μέλλον που είχαν δει αυτή και η αδερφή της ηταν ουσιαστικά το ίδιο , με το ένα να αποτελεί συνεχεία του αλλού ? ο Big Boss θα κατάστρεφε το Metal Gear και θα έφτιαχνε ένα νέο για να το αντικαταστήσει?ο γιος του θα έφερνε την καταστροφή στον κόσμο αλλά ο γιος του θα έφερνε και την σωτηρία (Liquid Solid) . Μη καταλαβαίνοντας πλήρως το μέλλον του, τελικά o Big Boss σκοτώνει τον Gene και καταστρέφει το Metal Gear.

Λίγο πριν πεθάνει, ο Gene του δίνει ένα είδος δισκέτας η οποία περιέχει τα στοιχειά αλλά και την τοποθεσία των χρηματικών αποθεμάτων για την δημιουργία του Army?s Heaven λέγοντας του ότι κάποια στιγμή μπορεί να του χρειαστεί . Το τέλος του παιχνιδιού, βρίσκει τον Ocelot να έχει αποκτήσει όλη την Legacy και σε μια τηλεφωνική συνομιλία με κάποιον άγνωστο να λέει πως το σχέδιο του πλέον μπορεί να μπει σε λειτουργία . Έχοντας όλη την Legacy μπορεί να εξαφανίσει τους Philosophers και να δημιουργήσει ένα νέο είδος κυριαρχίας με το όνομα Patriots. Η συζήτηση κλείνει με τον Ocelot να αναφέρει πως θα δημιουργήσει ένα στρατό γενετικών στρατιωτών που θα έχουν τα κύτταρα του Null και θα προσπαθήσει να πείσει τον Big Boss να προσχωρήσει στους Patriots.

Ως άμεσο sequel του snake eater το portable ops φέρει και επεκτείνει το ίδιο ακριβώς μήνυμα.

Η μετάβαση στη φορητότητα έφερε αρκετές αλλαγές στη δομή του gameplay, και τελικά χώρισε τον τίτλο σε δυο βασικούς τομείς . Ο πρώτος τομέας βασιζόταν στο παραδοσιακό gameplay της σειράς . Λόγω των περιορισμών της χωρητικότητας που επέβαλε το umd, το παιχνίδι χωρίστηκε σε υποαποσταλές που λάμβαναν μέρος σε <<τμηματικές περιοχές >> . Οι μεγάλες δασικές εκτάσεις αφαιρέθηκαν και μαζί με αυτές έφυγαν και τα camo?eat?heal systems. Ωστόσο, για να καλυφθούν οι συγκεκριμένες ελλείψεις ο τίτλος εισήγαγε το recruit system. Το συγκεκριμένο σύστημα, έδινε τη δυνατότητα στον παίκτη να αποκτά ως συμμάχους, τους αντιπάλους τους οποίους είχε ακινητοποιήσει, μεταφέροντας τους σε ένα φορτηγό που βρισκόταν στην αρχή του κάθε επιπέδου και στη συνεχεία να τους χρησιμοποιεί προς όφελος του . Επίσης προστέθηκε ένα νέο Radar το οποίο ανίχνευε ηχητικές ενδείξεις κάνοντας τον τίτλο περισσότερο stealth από κάθε άλλη φορά . Το συγκεκριμένο κομμάτι έκλεινε με τη χρήση της free κάμερας που είχε θεσπιστεί από το subsistance του προηγούμενου τίτλου (η χρήση της κάμερας γινόταν μέσω του d-pad και ήταν ιδιαιτέρα ικανοποιητική παρ?όλη την ιδιότροπη δομή του psp). Να συμπληρωθεί ωστόσο πως ένα από τα κύρια προβλήματα της σειράς που ακούει στο όνομα (εχθρικό) A.I. έδωσε για άλλη μια φορά το βροντερό παρόν μέσω της ελλιπούς παρουσίας του. Ο δεύτερος τομέας βασιζόταν στην άλλη όψη του recruit system και έδινε μια γεύση management στον τίτλο. Οι στρατιώτες τους οποίους ο παίκτης έπαιρνε με το μέρος του, μπορούσαν να τοποθετηθούν σε συγκεκριμένες ομάδες ανάλογα με τις ικανότητες και τα στατιστικά τους.

Ο τίτλος παρείχε το sneaking unit για την δημιουργία μιας in game ομάδας , το spy unit οπού τοποθετούνταν στρατιώτες που παρείχαν πληροφορίες για την δομή και τα αντικείμενα του κάθε επιπέδου , το med unit οπού τοποθετούνταν στρατιώτες ικανοί να παράγουν αντικείμενα νοσηλείας και τέλος το tech unit οπού τοποθετούνταν επιστήμονες με ικανότητες δημιουργίας νέων αντικειμένων . Η νέα αυτή προσθήκη έδινε μεγάλη ποικιλία στο gameplay καθώς και την δυνατότητα στον παίκτη να πειραματιστεί με διάφορους τρόπους, επεκτείνοντας αρκετά τη ζωή του τίτλου . Το όλο σύστημα συμπληρωνόταν με στρατολογήσεις που μπορούσε να κάνει κάποιος online χρησιμοποιώντας απλά τη αντίστοιχη εντολή .Τέλος το παιχνίδι παρείχε και online mode με επιλογές ανάμεσα σε deathmatch και capture the flag (συνεχίζοντας την ιδέα του Metal Gear Online, η οποία είχε καθιερωθεί από το subsistance του snake eater ) συμπληρώνοντας έτσι το ήδη πλήρες πακέτο .

Οπτικά ο τίτλος χρησιμοποίησε την μηχανή γραφικών του Snake Eater ( αν και κάπως υποβαθμισμένη ) . Παρ?ότι καθαρά τεχνικά τα γραφικά ως σύνολο δεν αποτελούσαν κάτι το ιδιαίτερο την εποχή που κυκλοφόρησε ο τίτλος , το γεγονός ότι βλέπαμε ένα τέτοιο οπτικό αποτέλεσμα σε ένα φορητό σύστημα μπορεί να χαρακτηριστεί απλά εντυπωσιακό. Συν τοις άλλοις, η οθόνη του psp αναδείκνυε σε τέτοιο σημείο την μηχανή γραφικών που κανένα screen shot και κανένα video δεν μπορούσε να αποδώσει το οπτικό αποτέλεσμα το οποίο θα λάμβανε κάποιος που θα έπαιζε τον τίτλο στο psp του. Στα θετικά πρέπει σημειωθούν και τα εκπληκτικά cut scenes που αποδίδονταν με την μορφή digital comic ύπο την σχεδίαση του Ashley Wood . Στον ήχο ο Nirihiko Hibino (χωρίς τη συνοδεία του H.G. Williams αυτήν την φορά) έδωσε για άλλη μια φορά τα φώτα του στη σειρά, δημιουργώντας ένα καταπληκτικό soundtrack το οποίο συνόδευε και πλαισίωνε το παιχνίδι .

Metal Gear Solid : Portable Ops Plus

Ιαπωνία 20/09/2007
Β. Αμερική 13/10/2007
Ευρώπη 28/03/2008

Το portable ops plus αποτελεί το Expansion Pack του πρωτοτύπου παιχνιδιού και περιέχει ό,τι και το αρχικό portable ops, μαζί με κάποιες επιπλέον επιλογές , έχοντας αφαιρέσει ωστόσο το βασικό story mode (παρέχοντας σκέτες αποστολές) ένεκα της χωρητικότητας του umd. Το πακέτο επικεντρώνεται στο online τμήμα του τίτλου, με την προσθήκη νέων χαρτών και εξελιγμένων modes για τις διαδικτυακές αναμετρήσεις ( με παραλλαγές αλλά και βελτιώσεις στο ήδη υπάρχον υλικό ). Επίσης έχουν προστεθεί και νέοι χαρακτήρες τόσο στο campaign όσο και στο online mode συμπεριλαμβανομένων των Roy Campbell ( Metal Gear Solid Portable Ops ) , Raiden ( Metal Gear Solid 2 Sons of Liberty ) και Old Snake ( Metal Gear Solid 4 Guns of the Patriots ). Τέλος, το πακέτο περιέχει μερικές επιπλέον υποαποστολές, επεκτείνοντας έτσι την εμπειρία και την διάρκεια του campaign.

*το κείμενο γράφτηκε από τον nooto, μέλος του gamers-odyssey.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου