Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

Major Zero

Το πραγματικό όνομα του Zero είναι David Oh και γεννήθηκε στις 12 Αυγούστου το 1909. Έχει εμφανισθεί στα: Metal Gear Solid 3: Snake Eater, Metal Gear Solid: Portable Ops, Metal Gear Solid: Peace Walker και Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots.

O Zero γεννήθηκε στην Αγγλία και ήταν λάτρης των ταινιών Τζέιμς Μποντ. Υπήρξε μέλος της SAS κατά την διάρκεια του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου όταν και γνώρισε την Boss. Αρκετά αργότερα το 1962 ως πράκτορας της CIA συμμετείχε στην επιχείρηση για την μεταφορά του Sokolov και της οικογένειας του από την Σοβιετική Ένωση στις Η.Π.Α. με ενδιάμεσο σταθμό το δυτικό Βερολίνο. Όμως εν τω μεταξύ ξέσπασε η κρίση στον κόλπο των χοίρων στην Κούβα και για την αποφυγή ενός πυρηνικού πολέμου οι δύο υπερδυνάμεις, Η.Π.Α. και Ε.Σ.Σ.Δ., προχώρησαν σε συμβιβασμό με διάφορους όρους, μεταξύ άλλων και την επιστροφή του Sokolov πίσω στην Ρωσία. Την περίοδο που διαδραματίζονταν αυτά τα γεγονότα ο Zero μαζί με την Boss ίδρυσαν την ομάδα ειδικών δυνάμεων FOX. Λίγο αργότερα μέλη της FOX έγιναν και η Dr. Clark ή Para – medic καθώς και ο Donald Anderson ή Sigint.

O Zero ήταν επικεφαλής της επιχείρησης Virtuous Mission, στα τέλη Αυγούστου του 1964, όπου στάλθηκε ο Naked Snake (μετέπειτα Big Boss) στην περιοχή Τσελίνογιαρσκ της Ε.Σ.Σ.Δ. προκειμένου να διασώσει τον Sokolov o οποίος είχε πέσει στα χέρια της παραστρατιωτικής ομάδας του Volgin. O Zero διεύθυνε και την Operation Snake Eater που ακολούθησε αμέσως μετά την αποτυχία της Virtuous Mission. Και αυτή τη φορά στάλθηκε ο Naked Snake ο οποίος ήρθε τελικά αντιμέτωπος με τον ίδιο τον μέντορας του, την Boss. Το 1970 ο Zero συννελήφθει μετά από διαταγή του αμερικανικού πενταγώνου με την κατηγορία πως ήταν υπεύθυνος για την κατάληψη της San Hieronymo Peninsula δίνοντας σχετική διαταγή στην ομάδα FOX της οποίας ηγούνταν τα προηγούμενα χρόνια. Τα πράματα ήταν περίπου έτσι καθώς ο Zero, εκμεταλλευόμενος την ανταρσία του Gene και της FOX, είχε συνεννοηθεί παρασκηνιακά με τον Ocelot ώστε να αποκτήσει την Philosophers Legacy, τα τεράστια χρηματικά ποσά των Philosophers, που πλέον ήταν χωρισμένοι σε Αμερικάνους, Ρώσους και Κινέζους. Τελικά οι δυο τους κατάφεραν να αποκτήσουν την Philosophers Legacy ενώ ο Zero κατάφερε να απαλλαχτεί από κάθε κατηγορία του πενταγώνου καθώς προς τα έξω αυτό που φάνηκε τελικά ήταν πως για τα γεγονότα στην San Hieronymo Peninsula δεν ευθύνονταν ο Zero αλλά ο Gene. Ο Gene δηλαδή ουσιαστικά χρησιμοποιήθηκε ως πιόνι των Zero και Ocelot.

Μετά τα γεγονότα της San Hieronymo Peninsula o Zero ίδρυσε τους Patriots στους οποίους συμμετείχαν οι: Big Boss, Ocelot, Dr. Clark, Sigint και EVA. Οι Patriots έχοντας στην κατοχή τους την Philosophers Legacy, δηλαδή τα τεράστια χρηματικά ποσά των άλλοτε Philosophers, είχαν την δυνατότητα να χρηματοδοτήσουν την έρευνα και την ανάπτυξη κάθε νέας μυστικής στρατιωτικής και κατασκοπευτικής υπερτεχνολογίας. Ο Major Zero από την μεριά του χρησιμοποίησε τον Big Boss ως μια χαρισματική μορφή και εικόνα, σαν ένα ακόμη μέσο ώστε να επιτευχθούν οι επιδιώξεις των Patriots για παγκόσμιο έλεγχο. Ωστόσο σταδιακά οι δύο τους ήρθαν σε ρήξη με τον Big Boss να διαφωνεί με τον Zero και τους στόχους των Patriots και τελικά αποχώρησε. Όταν το 1972 ο Big Boss τραυματίστηκε στον πόλεμο του Βιετνάμ και έπεσε σε κώμα, ο Zero εκμεταλλεύθηκε στην περίσταση και με την βοήθεια της Dr. Clark πήρε από τον αδύναμο να αντιδράσει Big Boss γενετικό υλικό (DNA). Το πρόγραμμα ‘’Les Enfants Terribles’’ (τα τρομερά παιδιά) έλαβε χώρα την ίδια χρονιά και οι δύο από τους τρεις κλώνους του θρυλικού Big Boss, οι Solid Snake και Liquid Snake, ήταν πλέον γεγονός.

Το 1974 o Zero και οι Patriots ήταν πίσω από τα γεγονότα Peace Walker στην Κόστα Ρίκα της Κεντρικής Αμερικής εκμεταλλευόμενοι το πρόγραμμα ‘’Peace Walker’’ το οποίο χαρακτηρίζονταν από προηγμένης τεχνολογίας πολεμικές μηχανές με δυνατότητα εκτόξευσης πυρηνικών που ελέγχονταν από AI. Επικεφαλής του όλου προγράμματος ήταν ο Hot Coldman. Ουσιαστικά ο βασικός στόχος του Zero πίσω από τα γεγονότα στην Κόστα Ρίκα ήταν να δώσει μια τελευταία ευκαιρία στον Big Boss, ο οποίος είχε ιδρύσει εν τω μεταξύ ιδιωτικό στρατό την MSF (Militaires Sans Frontieres) να επιστρέψει στους Patriots. Αυτό προσπάθησε να το επιτύχει αναγκάζοντας τον Big Boss να διαλύσει την MSF κάτω από το βάρος της διεθνούς κατακραυγής για ένα πυρηνικό χτύπημα στην ανατολική ακτή των Η.Π.Α. από το Metal Gear ZEKE, ένα σενάριο το οποίο είχε σχεδιαστεί κατά τέτοιο τρόπο ώστε να φαίνεται προς τα έξω πως για την παραπάνω ενέργεια θα ευθύνονταν η MSF. Κάτι τέτοιο όμως δεν συνέβη ποτέ με τον Big Boss να καταστρέφει το ZEKE και τα σχέδια του Zero να αποτυγχάνουν.

Τα επόμενα χρόνια η δύναμη του Zero έγινε ακόμη μεγαλύτερη. Οι Patriots ήδη διέθεταν τεχνολογία που δεν είχε κανείς άλλος ενώ ήλεγχαν ακόμη και τον λευκό οίκο. Στα γεγονότα της Outer Heaven το 1995 στην Νότια Αφρική και της Zanzibarland το 1999 στην Κεντρική Ασία, ήταν ουσιαστικά οι Patriots που έστειλαν τον κλώνο του Big Boss, Solid Snake, ώστε να αντιμετωπίσει τον πατέρα του. Μετά και την δεύτερη ήτα του Big Boss από τον Solid Snake o Zero παρέλαβε το σώμα του Big Boss και το τοποθέτησε σε κρυογενετικό θάλαμο. Όμως πέρα από τον Big Boss, στους Patriots δεν άνηκαν πλέον ούτε η EVA και Ocelot, η Dr. Clark είχε σκοτωθεί κατά την απόδραση του Gray Fox από τα εργαστήρια της FOXHOUND, ενώ ο Donald Anderson (Sigint) είχε σκοτωθεί το 2005 στα γεγονότα των Shadow Moses. Και ο ίδιος ο Zero βρίσκονταν πλέον σε μεγάλη ηλικία, ωστόσο είχε προνοήσει την συνέχιση των Patriots μέσω πανίσχυρων AIs, (AL, GW, JD, TJ, TR). Όμως από κάποιο σημείο και μετά οι ΑΙs δρούσαν ανεξάρτητα παραμερίζοντας τον Zero. Τελικά το 2014 μετά από την καταστροφή της τελευταίας και βασικής ΑΙ των Patriots, της JD από τον Solid Snake, o Big Boss κατάφερε να επανέλθει από την κατάσταση στάσης στον κρυογενετικό θάλαμο και να εντοπίσει τον υπερήλικα Zero o οποίος ζούσε με μηχανική υποστήριξη σε αναπηρικό καροτσάκι. Ο Zero άφησε την τελευταία του πνοή αφού ο Big Boss του αφαίρεσε τα βοηθήματα αναπνοής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου