Κυριακή 1 Αυγούστου 2010

James Johnson

Ο James Johnson διετέλεσε ως ο 44ος πρόεδρος των Η.Π.Α. διαδεχόμενος τον George Sears (Solidus Snake). Ήταν, όπως και πριν από αυτόν, ο George Sears, ένα πιόνι των Patriots. Έχει εμφανισθεί στο Metal Gear Solid 2: Sons of Liberty.

Κατά την κατάληψη του Big Shell το 2009 από τους Sons of Liberty (Solidus Snake, Dead Cell, Ocelot, Olga Kurlukovich) ο Johnson ήταν παρόν, μαζί με πολιτικούς, δημοσιογράφους και πολίτες, στις πλωτές εγκαταστάσεις θαλασσίου καθαρισμού της περιοχής του Manhattan και κατέστη όμηρος των τρομοκρατών. Οι τρομοκράτες, από τη μεριά τους, απαιτούσαν να τους δοθούν ως λύτρα 30 δισεκατομμύρια δολάρια προκειμένου να αφήσουν ελεύθερο τον πρόεδρο Johnson. Από τη μεριά της η κυβέρνηση των Η.Π.Α. πίσω από την οποία ουσιαστικά βρίσκονταν οι Patriots, έστειλε μία ομάδα Navy Seals μαζί με τον Peter Stillman, αλλά παράλληλα έστειλε και τον Raiden ναι μεν για να διασώσει τον Johnson, αλλά και ως ‘’πειραματόζωο απέναντι στο πρόγραμμα S3. Οι Navy Seals, αφού αρχικά κατάφεραν να βρούνε και να διασώσουν τον Johnson, στην συνέχεια ξεκληρίστηκαν από την Fortune ενώ ο Stillman σκοτώθηκε από έκρηξη βόμβας που τοποθέτησε ο Fatman. Ο Johnson επανήλθε στα χέρια των τρομοκρατών. Τελικά κατάφερε να τον εντοπίσει ο Raiden.

O Johnson απεκάλυψε στον Raiden πληροφορίες για τους Patriots. Του είπε πως οι Patriots κρύβονται πίσω από όλα, πως είναι αυτοί που κυβερνούν, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας τις Η.Π.Α. και δρουν στο παρασκήνιο. Σχεδόν όλοι δουλεύουν για τους Patriots, ακόμη και χωρίς να το αρχικά τουλάχιστον να το γνωρίζουν (όπως ο Raiden) όντας ουσιαστικά πιόνια τους. Στη συνέχεια, ο Johnson έδωσε στον Raiden το ΜΟ Disk, έναν δίσκο που περιείχε ιό ικανό να καταστρέψει το GW, στο οποίο εντάσσονταν και το S3. Έπειτα σκοτώθηκε από το revolver του Ocelot, ο οποίος απ’ ότι φαίνεται παρακολουθούσε την όλη συζήτηση μεταξύ Johnson και Raiden.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου