Πέμπτη 22 Ιουλίου 2010

The Boss

Η Boss είναι γνωστή και ως ‘’ The Joy’’ ή Voyevoda, δηλαδή ‘’πολέμαρχος’’. Γεννήθηκε το 1922 και έχει εμφανισθεί στο Metal Gear Solid 3: Snake Eater. Αποτέλεσε τον μέντορα του Big Boss καθώς και τον ιδρυτή της ομάδας ειδικών δυνάμεων, Cobra unit.

Ελάχιστα είναι γνωστά για τα πρώτα χρόνια της Boss. O πατέρας της άνηκε στους Philosophers, επειδή όμως απεκάλυψε στην Boss πολλά περισσότερα από τα επιτρεπόμενα οι Philosophers των έβγαλαν από τη μέση. Στις αρχές του δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου εισήλθε στις τάξεις της SAS (Special Air Service) ως στρατιωτικός σύμβουλος λαμβάνοντας μέρος στην οργάνωση ορισμένων πολεμικών επιχειρήσεων των συμμάχων. Το 1942 ίδρυσε την Cobra Unit, μια ομάδα ειδικών δυνάμεων και έκτοτε συμμετείχε σε αρκετές ειδικές επιχειρήσεις όπως στην απόπειρα δολοφονίας του John Von Neumann στο Los Alamos το 1943. Απέτυχε στην εκπλήρωση της συγκεκριμένης αποστολής και μάλιστα τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι, κάτι που την άφησε σε κώμα για τρεις μήνες. Μάλιστα σε αυτήν την αποστολή έμαθε πως είναι έγκυος. Τον Ιούνιο του 1944 συμμετείχε μαζί με την Cobra Unit, στην συμμαχική απόβαση της Νορμανδίας, όπου ανέλαβε την καταστροφή ενός αριθμού γερμανικών V-2 πυραύλων. Την ίδια περίοδο γέννησε και τον γιο της, που ονομάστηκε Adamska, ο μετέπειτα Ocelot. Πατέρας του Adamska ήταν ο The Sorrow. To 1947 η Boss διέλυσε την Cobra Unit.

Μετά τον Β’ ΠΠ η Boss συμμετείχε σε μυστικά projects των Η.Π.Α. Τον Νοέμβριο του 1951 συμμετείχε σε μία δοκιμή ατομικής βόμβας, όπου εκτέθηκε σε υψηλά ποσά ραδιενέργειας. Εκείνη των περίοδο γνωρίστηκε με τον Big Boss που τότε ήταν γνωστός ως Jack. Αποτέλεσε τον προσωπικό του μέντορα εκπαιδεύοντας τον για μια δεκαετία στα όπλα και στην τέχνη του πολέμου. Μαζί του ανέπτυξε το CQC (close quarter combat). Ήταν ο εμπνευστής του άλματος με αλεξίπτωτο HALO (high altitude low opening). Οι δρόμοι της Boss με τον Big Boss (Jack) χωρίστηκαν τον Ιούνιο του 1959. Το 1960 η Boss συμμετείχε στο project Mercury. Στάλθηκε στο διάστημα, ώστε οι επιστήμονες να συλλέξουν πληροφορίες σχετικά με το πώς συμπεριφέρεται το ανθρώπινο σώμα έξω από την γήινη ατμόσφαιρα. Ανεπίσημα ήταν ο πρώτος άνθρωπος που στάλθηκε στο διάστημα. Επέστρεψε στην γη τον Απρίλιο του 1961 πέφτοντας με διαστημική κάψουλα στον ωκεανό. Ωστόσο υπέστη σοβαρά εγκαύματα από κοσμική ακτινοβολία και έμεινε σε κατάσταση κώματος για έξη μήνες. Το 1962 εβρισκόμενη στην Ε.Σ.Σ.Δ. δολοφόνησε κατόπιν διαταγής από την κυβέρνηση των Η.Π.Α. τoν Sorrow, τον πατέρα του παιδιού της (Adamska a.k.a. Ocelot). H Boss παρέμεινε στην Ε.Σ.Σ.Δ. και δρούσε αθόρυβα προς όφελος της κυβέρνησης των Η.Π.Α.

Το 1964 πήρε μέρος σε μια επιχείρηση ευρείας κλίμακας που είχε στόχο την επιστροφή της legacy των Philosophers στις Η.Π.Α. Την legacy την είχε στα χέρια του ο σοβιετικός στρατηγός Volgin που δρούσε ανεξάρτητα της Ε.Σ.Σ.Δ. έχοντας στο πλευρό του την Boss, τον Adamska (Ocelot), την ‘’αναστημένη’’ Cobra Unit καθώς και ένα αριθμό Ρώσων μισθοφόρων. Η Boss είχε εισχωρήσει στο στρατόπεδο του Volgin παίζοντας τον ρόλο κατασκόπου για τις Η.Π.Α. και βοηθώντας τον Big Boss (Naked Snake) στην αποστολή του. Ο Big Boss πίστευε λανθασμένα πως η Boss ήταν με το μέρος του Volgin χωρίς να γνωρίζει τον διπλό της ρόλο. Στο τέλος οι συνθήκες που ειχαν δημιουργηθεί οδήγησαν ηθελημένα την Boss να θυσιάσει τη ζωή της προκειμένου να βγάλει "καθαρές'' τις Η.Π.Α. και να αποτρέψει μια πολεμική σύγκρουση με την Ε.Σ.Σ.Δ. Σκοτώθηκε, απο τον Big Boss σε μία ουσιαστικά σκηνοθετημένη μεταξύ τους μάχη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου