Παρασκευή 23 Ιουλίου 2010

Frank Jaeger (Gray Fox)

Ο Frank Jaeger είναι γνωστός και ως Null ή Gray Fox. Έχει εμφανισθεί στο Metal Gear, Metal Gear 2: Solid Snake, Metal Gear Solid (και Τwin Snakes) και Metal Gear Solid: Portable Ops.

Ο Jaeger γεννήθηκε στο Βιετνάμ από Γερμανό πατέρα και Βιετναμέζα μητέρα. Δυστυχώς για αυτόν και οι δύο του γονείς σκοτώθηκαν στον πόλεμο του Βιετνάμ όταν ακόμη ήταν παιδί. Ο Jaeger μετά από ορισμένες περιπέτειες κατέληξε στην Μοζαμβίκη όπου συμμετείχε στον πόλεμο για ανεξαρτησία της συγκεκριμένης χώρας απέναντι στους Πορτογάλους αποίκους. Εκεί έγινε γνωστός για την σκληρότητα που επιδείκνυε απέναντι στους εχθρούς του. Σε μάχες, σκότωνε τους αντιπάλους του όπως ένας κυνηγός θανατώνει το θήραμα του. Έτσι του δόθηκε η προσωνυμία ‘’Frank the hunter(κυνηγός)’’ και επειδή γνώριζε από τον πατέρα του κάποια γερμανικά ‘’Frank the Jaeger(κυνηγός). Αξίζει να σημειωθεί πως και το Frank Jaeger δεν ήταν η πραγματική του ονομασία.

Το 1966 στην Μοζαμβίκη, ο Jaeger συναντήθηκε για πρώτη φορά με τον Big Boss. Ο Jaeger ήταν τότε μέλος μια ομάδας ανταρτών, της FRELIMO. Εκεί ο Big Boss έσωσε τον Jaeger κατά την διάρκεια μιας μάχης και τον οδήγησε σε ασφαλές μέρος. Στη συνέχεια ο Jaeger έπεσε στα χέρια της CIA, πίσω από την οποία κρύβονταν οι Patriots, και χρησιμοποιήθηκε στο ‘’Perfect Soldier Project’’ που είχε ως στόχο τη δημιουργία φοβερών πολεμιστών που δεν θα έδειχναν οίκτο στον εχθρό. Πράγματι ο Jaeger έγινε ένας ακόμη καλύτερος πολεμιστής, με φοβερές μαχητικές ικανότητες. Ωστόσο όλα αυτά είχαν ένα τίμημα, καθώς όταν ο Jaeger δεν μάχονταν υποβάλλονταν σε κατάσταση στάσης σε έναν θάλαμο με νερό όπου και σβήνονταν από την μνήμη του όλες οι πρόσφατες αναμνήσεις από τις πράξεις που διατελούσε και επιπλέον τον μετέτρεπαν σε ακόμη πιο σκληρό χαρακτήρα συναισθηματικά. Σε αυτή την διεργασία-project υποβλήθηκαν και άλλα άτομα, κανείς τους δεν κατάφερε να επιβιώσει παρά μόνο ο Jaeger ο οποίος έγινε γνωστός ως ‘’Null’’.

Λίγο αργότερα ο Jaeger (ως Null πλέον) έγινε μέλος της FOX unit, όταν αρχηγός ήταν ο Gene. To 1970 η FOX υπό την ηγεσία του Gene είχε καταλάβει την χερσόνησο San Hieronymo στην Κολομβία με τον Jaeger να βοηθάει στην σύλληψη του Big Boss για λογαριασμό της FOX. Όμως η κατάσταση στάσης του Jaeger ενώ έσβηνε όλες τις πρόσφατες του αναμνήσεις, αδυνατούσε να σβήσει τις αναμνήσεις που είχε (ο Jaeger) με τον Big Boss. Κάποια στιγμή ο Jaeger δραπέτευσε από την κατάσταση στάσης και μονομάχησε με τον Big Boss με τον τελευταίο να καταλαβαίνει αυτή τη φορά ποιος ήταν ο αντίπαλος του (Jaeger=Null). Ο Big Boss νίκησε τον Jaeger/Null και τον έπεισε να αποχωρήσει οριστικά από την FOX δίνοντας τον την δυνατότητα να πάει σε νοσοκομείο ώστε να αντιμετωπισθούν κάποια προβλήματα υγείας που οφείλονταν στην κατάσταση στάσης στην οποία υποβάλλονταν.

Μετά τα γεγονότα στην San Hieronymo Peninsula o Jaeger προσχώρησε στην τότε νεοσχηματισθήσα FOXHOUND υπό την αρχηγία του Big Boss. Πολέμησε στον εμφύλιο πόλεμο της Μοζαμβίκης όπου πιάστηκε αιχμάλωτος και υπέστη τρομερά βασανιστήρια με τον Big Boss τελικά να τον διασώζει. Στον πόλεμο της Ροδεσίας σκότωσε τους γονείς της τότε μικρής σε ηλικία Naomi Hunter και μετανιώνοντας για την πράξη του ανέλαβε την κηδεμονία της. Αργότερα το 1980 ο Big Boss έβαλε υπό την προστασία του τον Jaeger και την Naomi πηγαίνοντας τους στις Η.Π.Α. (οι Big Boss και Jaeger επέστρεψαν στην Αφρική). To 1990 στον Jaeger απονέμει η προσωνυμία ‘’FOX’’ που ήταν ο μεγαλύτερος βαθμός μέσα στην FOXHOUND. Ο Jaeger ήταν πλέων γνωστός ως Gray Fox. Ήταν ο μοναδικός που κέρδισε τον τίτλο Fox.

To 1995 ανέλαβε την αποστολή Operation Intrude N312 με σκοπό να σταματήσει τους τρομοκράτες της Outer Heaven στην νότια Αφρική. Ωστόσο αιχμαλωτίστηκε αλλά στη συνέχεια απελευθερώθηκε από τον Solid Snake. Μαζί με τον Snake κατάφεραν να καταστρέψουν το Metal Gear που διέθετε η Outer Heaven και να δώσουν τέλος στις φιλοδοξίες του Big Boss ο οποίος κρύβονταν πίσω απ’ όλα. Το 1999 ο Jaeger τάχθηκε μαζί με τον Big Boss στην Zanzibar Land στην κεντρική Ασία. Αυτή τη φορά ο Solid Snake πέρα από τον Big Boss νίκησε και το Jaeger αφήνοντας τον πίσω, όπως νόμιζε, νεκρό.

Μετά την πτώση της Zanzibar Land, η Dr. Clark πήρε την σωρό του Jaeger και το ‘’επανέφερε’’ πίσω στη ζωή με τη μορφή ενός cyborg ninja. Ο Jaeger είχε πλέον πάνω στο σώμα του έναν εξωσκελετό ο οποίος πέρα από την αυξημένη δύναμη και ταχύτητα του παρείχε και μία νέα τεχνολογία camouflage, το stealth camouflage που τον καθιστούσε κυριολεκτικά αόρατο. Εν τω μεταξύ το 2000 η ‘’αδερφή’’ του Naomi Hunter εισήλθε στην FOXHOUND ως ιατρικός σύμβουλος και βοηθός της Dr. Clark. H Naomi βοήθησε τον Jaeger (Gray Fox) να αποδράσει από το εργαστήριο στο οποίο κρατούνταν από την Dr. Clark. Λίγο αργότερα την σκότωσε.

Το 2005 στα Shadow Moses, στο αρχιπέλαγος Fox της Αλάσκας, ο Jaeger/Gray Fox ξανασυναντάτε με τον Solid Snake για πρώτη φορά μετά τα γεγονότα στην Zanzibar Land το 1999. Μεταξύ τους μονομαχούν με νίκη του Snake ο οποίος και καταλαβαίνει πως ο αντίπαλος του ήταν ο Gray Fox. Στη συνέχεια ο Jaeger/Gray Fox βοηθούσε τον Snake στην αποστολή του, στέλνοντας του μηνύματα για διάφορους κινδύνους ως ‘’Deepthroat’’. Στο τέλος, στην προσπάθεια του να βοηθήσει τον Snake με τις πολεμικές του ικανότητες, σκοτώνεται από το Metal Gear REX που ήλεγχε ο Liquid Snake. Τα τελευταία του λόγια προς τον Snake θα μείνουν μνημειώδη ‘’We're not tools of the government or anyone else. Fighting was the only thing... the only thing I was good at, but... at least I always fought for what I believed in. Snake... farewell...’. O Snake, μετά την νίκη του επί του Liquid και την απόδραση, μαζί με την Meryl, από τις εγκαταστάσεις των Shadow Moses, επικοινώνησε μέσω codec με την Naomi λέγοντας την πως ο Gray Fox (Frank Jaeger) ήταν πια νεκρός και πως είπε πως πάντα την αγαπούσε. Ωστόσο ο Snake δεν απεκάλυψε στην Naomi πως ο Jaeger σκότωσε τους γονείς της, κάτι που η ίδια δεν το γνώριζε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου