Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2010

Johnny Sasaki (Akiba)

O Johnny Sasaki γνωστός και ως ‘’Akiba’’ απετέλεσε στρατιώτη του αμερικανικού στρατού αλλά και μισθοφόρο που συμμετείχε στα γεγονότα των Shadow Moses (2005), του Big Shell Plant (2009) αλλά και στην εξέγερση του Liquid Ocelot κατά των Patriots (2014). Έχει εμφανισθεί στο Metal Gear Solid, Metal Gear Solid 2: Sons of Liberty και Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots.

O παππούς του Akiba συμμετείχε στα γεγονότα της Operation Snake Eater το 1964 στα δάση της Ε.Σ.Σ.Δ όπου ο Naked Snake (Big Boss) κατέστρεψε το Shagohod. Μάλιστα ο παππούς του Akiba ήταν αυτός που φυλούσε τον Naked Snake όταν ήταν φυλακισμένος (μετά βέβαια απέδρασε). Στα γεγονότα των Shadow Moses το 2005 o Akiba άνηκε στους γενετικά τροποποιημένους στρατιώτες (genome soldiers), στα χαρτιά τουλάχιστον, καθώς δεν είχε εμβολιαστεί με nanomachines με αποτέλεσμα να μην έχει τις ιδιότητες που είχαν οι genome soldiers. Στον Akiba είχε ανατεθεί να φυλάει τον DARPA chief Donald Anderson καθώς και την Meryl Silverburgh που ως όμηροι βρίσκονταν κλεισμένοι στα κελιά τους. Ωστόσο με τον ερχομό του Solid Snake και τον θάνατο του Anderson o Akiba προκειμένου να δει τι συνέβη άνοιξε κατά λάθος το κελί της Meryl με αποτέλεσμα αυτή να αποδράσει και να τον ακινητοποιήσει παίρνοντας την στολή του και αφήνοντας τον σχεδόν γυμνό! Αργότερα όταν ο Solid Snake αιχμαλωτίστηκε από την Sniper Wolf, στον Akiba ανατέθηκε να τον φυλάει στο κελί όπου βρίσκονταν. Ωστόσο ο Akiba υπέφερε από διάρροια (!) και αναγκάζονταν συνεχώς να καταφεύγει στην κοντινή τουαλέτα. Ο Snake το εκμεταλλεύτηκε αυτό και ενώ ο Akiba βρίσκονταν στην τουαλέτα κρύφτηκε κάτω από το κρεβάτι του κελιού του, αφού πασάλειψε το πάτωμα με ketchup. Όταν ο Akiba επέστρεψε από την τουαλέτα είδε το κελί άδειο ενώ την ketchup στο πάτωμα την πέρασε για αίματα. Άνοιξε το κελί και μπήκε μέσα για να δει τι συνέβη και εκεί αιφνιδιάστηκε κατά κράτος από τον Snake ο οποίος κατάφερε να διαφύγει.

Μετά τα γεγονότα στα Shadow Moses o Akiba έγινε μισθοφόρος της Olga Gurlukovich και συμμετείχε στην κατάληψη του Big Shell Plant από τους Sons of Liberty με αρχηγό τον Solidus Snake (George Sears). O Akiba εξακολουθούσε να ταλαιπωρείται από την διάρροια. Στο Big Shell Plant του είχε ανατεθεί να φυλάει το Strut L. Όταν η Emma Emmerich πέρασε από εκεί δεν της πρόβαλε κανένα εμπόδιο καθώς ο ίδιος δεν θεωρούσε πρέπον να υψώσει το όπλο του σε μια ανυπεράσπιστη και άοπλη κοπέλα, πόσο μάλλον όταν αυτή ήταν και εμφανισιακά όμορφη όπως άλλωστε και η Meryl Silverburgh. Τελικά ο Akiba κατάφερε να διαφύγει από το Big Shell Plant και να επιζήσει από την καταστροφή του.

Στην συνέχεια ο Akiba επανήλθε στον αμερικάνικο στρατό και έγινε μέλος της Rat Patrol 01 αρχηγός της οποίας ήταν η Meryl Silverburgh. Ως μέλος της Rat Patrol 01 βρέθηκε στην Μέση Ανατολή με στόχο την απαγωγή του Liquid Ocelot που είχε επαναστατήσει εναντίον των Patriots. Εκεί ο Akiba συναντήθηκε πρόσωπο με πρόσωπο με τον Solid Snake (πλέον Old Snake) ο οποίος και τον αφόπλισε. Κατόπιν αυτού ο Snake ενώθηκε με την Rat Patrol 01 ενώ ο Akiba με την αντανάκλαση που προκαλούσαν τα κιάλια που χρησιμοποιούσε προσέλκυσε μια ομάδα από FROGS με αποτέλεσμα να ακολουθήσει μάχη στην οποία η Rat Patrol 01 βγήκε νικήτρια με την βοήθεια και του Snake. Αργότερα όταν ο Liquid Ocelot ενεργοποίησε το SOP (Sons of Patriots) στο στρατόπεδο του στη Μέση Ανατολή ο Akiba ήταν από τους ελάχιστους που δεν εμφάνισαν παρενέργειες, σε αντίθεση με τους PMCs, την Meryl ή τον Snake. Μάλιστα ο Akiba βοήθησε τον Snake να επιστρέψει πίσω στον Otacon.

Στην Ανατολική Ευρώπη ο Akiba έσωσε την Meryl από βέβαιο πνιγμό ανασύροντας την από το ποτάμι μέσα στο οποίο είχε πέσει και κάνοντας την στη συνέχεια τεχνητή αναπνοή. Η Meryl του προσέφερε ένα θερμό φιλί. Πάνω στο Outer Heaven χρησιμοποιώντας ένα Barrett M82-A2 και το προσωπικό του τυφέκιο XMB έσωσε τον Snake και την Meryl από μια ομάδα FROGS. Στη συνέχεια δέχτηκε επίθεση από την Screaming Mantis η οποία και τον άφησε αναίσθητο ωστόσο αδυνατούσε να του ελέγξει το μυαλό καθώς (ο Akiba) δεν ήταν εμβολιασμένος με nanomachines. Τελικά ο Snake πολέμησε την Screaming Mantis νικώντας την και αφήνοντας τον Akiba και την Meryl να αντιμετωπίσουν τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας FROGS που έρχονταν κατά πάνω τους. Κατά την διάρκεια της συγκεκριμένης μάχης με τους FROGS απεκάλυψε στην Meryl πως έγινε μέλος της Rat Patrol 01 ώστε να είναι κοντά σε αυτήν καθώς είναι ερωτευμένος μαζί της από τα Shadow Moses! Της έκανε πρόταση γάμου, και ενώ η Meryl αρχικά αρνήθηκε τελικά δέχτηκε να το παντρευτεί όπως και έγινε, αφού ηττήθηκε ο Liquid Ocelot.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου