Τετάρτη 4 Αυγούστου 2010

Psycho Mantis

Ο Psycho Mantis γεννήθηκε στην Ρωσία το 1970. Έχει εμφανισθεί στα: Metal Gear Solid, Metal Gear Solid: The Twin Snakes και Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots.

O Mantis γεννήθηκε και μεγάλωσε σε ένα μικρό χωριά της Ρωσίας, όταν ακόμη ήταν κραταιά η Ε.Σ.Σ.Δ. Η μητέρα του πέθανε πάνω στη γέννα με αποτέλεσμα ο πατέρας του Mantis να τον θεωρεί υπεύθυνο για τον θάνατο της. Κάποια στιγμή ο Mantis κατάφερε να διαβάσει την σκέψη του πατέρα του και να καταλάβει πόσο πολύ τον μισούσε και τον θεωρούσε υπαίτιο για τον θάνατο της μητέρας του. Φοβούμενος τον ενδεχόμενο κάποια στιγμή να τον σκοτώσει ο πατέρας του ο Mantis χρησιμοποιώντας τηλεκινητικές δυνάμεις έβαλε φωτιά στο χωριό όπου διέμενε προκαλώντας τον θάνατο όλων των κατοίκων του χωριού καθώς και του πατέρα του. Ωστόσο η χρήση υπερβολικής ψυχικής ενέργειας προκάλεσε πολλαπλά εγκαύματα στο σώμα και ιδιαίτερα στο πρόσωπο του.

Στην συνέχεια ο Mantis εργάστηκε για την ρώσικη KGB ενώ μετά την πτώση της Ε.Σ.Σ.Δ. μετανάστευσε στις Η.Π.Α. και προσέφερε τις υπηρεσίες του στο FBI όπου έμπαινε στον νου και διάβαζε την σκέψη ύποπτων εγκληματιών ώστε να αποκαλύπτεται η αλήθεια για διάφορες εγκληματικές πράξεις. Ωστόσο κάποια στιγμή το 2000, μπήκε τόσο βαθιά στον νου ενός κατά συρροή δολοφόνου με αποτέλεσμα να επηρεαστεί αμετάκλητα η προσωπικότητά του και να γίνει ψυχωτικός. Τελικά εγκατέλειψε το FBI και για ένα διάστημα προσέφερε προς αδρά αμοιβή τις ικανότητες του πάνω στο ‘’διάβασμα’’ του ανθρώπινοι νου. Εν τέλει ο Mantis έγινε μέλος της FOXHOUND, ειδικός πάνω σε θέματα ψυχισμού και ψυχολογίας σε πολεμικές συνθήκες. Εκείνη την περίοδο άρχισε να φορά και μία μάσκα η οποία και έκρυβε το παραμορφωμένο του πρόσωπο αλλά και απέτρεπε άλλα άτομα με παρόμοιες με αυτόν ικανότητες να διαβάζουν την μνήμη του.

Στα γεγονότα των Shadow Moses το 2005, ο Mantis μαζί με άλλα πρώην μέλη της FOXHOUND, ήταν με το μέρος του Liquid Snake. O Mantis, λόγω βεβαίως των ιδιαίτερων ικανοτήτων, κατάφερε να διαβάσει τον νου του DARPA chief Donald Anderson και να μάθει τον ένα από τους δύο κωδικούς για την ενεργοποίηση του Metal Gear REX. Στη συνέχεια ο Mantis μονομάχησε με τον Solid Snake και ηττήθηκε διότι κατά ένα περίεργο τρόπο δεν μπορούσε να διαβάζει τον νου και τις κινήσεις του αντιπάλου του. Με τον Mantis αιμόφυρτο χάμω, ο Snake του έβγαλε την μάσκα για πρώτη φορά μετά από αρκετό καιρό. Ο Mantis μίλησε στον Snake για τον παρελθόν του, κάνοντας μία σύγκριση μεταξύ των δύο. Επίσης υποστήριξε πως στην πραγματικότητα δεν συμφωνούσε με τα σχέδια του Liquid αλλά τον πλαισίωσε διότι απλώς βρήκε την ευκαιρία να σκοτώσει όσους περισσότερους ανθρώπους μπορούσε! Είπε πως το παρελθόν του Snake είναι ακόμη χειρότερο και από αυτό του Liquid και ύστερα ζήτησε από τον Snake να του βάλει ξανά την μάσκα του όπως και έγινε. Στη συνέχεια κάνοντας χρήση των ικανοτήτων του άνοιξε μια κρυφή είσοδο που άνοιγε τον δρόμο για τον Snake και την Meryl προς το Metal Gear REX. Πριν φύγουν οι Snake και Meryl, απεκάλυψε τα ερωτικά αισθήματα της Meryl για τον Snake.

Στα γεγονότα του MGS4: Guns of the Patriots o Mantis, ως ψυχική οντότητα πλέον βρίσκεται και ελέγχει τα σώματα των Beauty & Beasts και ιδιαίτερα την Screaming Mantis. Ωστόσο μετά την ήττα της Screaming Mantis από τον Solid Snake, o Psycho Mantis και τυπικά πλέον παύει να υφίσταται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου