Κυριακή 1 Αυγούστου 2010

Jim Houseman

Ο Jim Houseman γεννήθηκε το 1930 και διετέλεσε υπουργός εθνικής άμυνας των Η.Π.Α. Έχει εμφανισθεί στο Metal Gear Solid.

Στα γεγονότα των Shadow Moses το 2005, ο Houseman ήταν υπουργός εθνικής άμυνας των Η.Π.Α. όταν πρόεδρος ήταν ο George Sears (Solidus Snake). Ο Houseman οργάνωσε και διεύθυνε την αποστολή του Solid Snake στα Shadow Moses, με στόχο να εξουδετερωθεί ο Liquid Snake και να αποκτηθεί για λογαριασμό της κυβέρνησης των Η.Π.Α. (ουσιαστικά για τους Patriots) το MO Disk που περιείχε πολύτιμες πληροφορίες για το Metal Gear REX. Μάλιστα ο Houseman, έχοντας τον φόβο του να μην διαρρεύσουν πληροφορίες από επιζήσαντες εμπλεκομένους μετά το πέρας της αποστολής του Snake στα Shadow Moses, φρόντισε έτσι ώστε όσοι θα ήταν παρόν στα Shadow Moses να έχουν εμβολιαστεί με τον ιό FOXDIE, ώστε σε περίπτωση που κριθεί σκόπιμο ή πάνε να μιλήσουν για πράματα που είναι άκρως απόρρητα, να πεθάνουν ακαριαία από ενεργοποίηση του FOXDIE που βρίσκεται μέσα στο σώμα τους. Με τον FOXDIE εμβολιάστηκε και ο Snake, πριν την έναρξη της αποστολής του, από την Naomi Hunter.

Μετά την καταστροφή του Metal Gear REX από τον Snake και τον θάνατο του Liquid Snake από τον ιό FOXDIE, ο Houseman διέταξε τον βομβαρδισμό των Shadow Moses με πυρηνικά, ώστε να συγκαλυφθούν όλα αφού τίποτα δεν θα έμενε πάνω στα νησιά. Μάλιστα δικαιολόγησε την απόφαση του για πυρηνικό χτύπημα, υποστηρίζοντας πως οι τρομοκράτες επιχείρησαν να πετύχουν πυρηνικό χτύπημα στην Ουάσιγκτον. Μάλιστα έθεσε τον Roy Campbell σε διαθεσιμότητα διότι κατά τον ίδιο προκαλούσε περισσότερο σύγχυση παρά προσέφερε βοήθεια στην αποστολή του Solid Snake. Στην πραγματικότητα το ενδεχόμενο πυρηνικού χτυπήματος στα Shadow Moses ήταν ένας εκβιασμός για τον ίδιο τον Snake, διότι ο Houseman είχε υποσχεθεί στον Snake πως εάν έβρισκε το MO Disk με τις πληροφορίες για το Metal Gear REX, τότε (ο Snake) δεν θα έπρεπε να ανησυχεί για αυτό το ενδεχόμενο. Ωστόσο την τελευταία στιγμή ο Houseman απομακρύνθηκε από την κυβέρνηση, με παρέμβαση του αμερικάνου προέδρου George Sears, και το πυρηνικό χτύπημα στα Shadow Moses δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ. Η κίνηση του Sears δεν ήταν καθόλου τυχαία, καθώς ο ίδιος δεν επιθυμούσε την καταστροφή του MO Disk, το οποίο τελικά κατάφερε να αποκτήσει ο στενός του συνεργάτης, Revolver Ocelot, μια εξέλιξη που ήταν ενάντια στα σχέδια των Patriots.

Μετά τα γεγονότα στα Shadow Moses, o Ηouseman αυτοκτόνησε ωστόσο η Natasha Romanenko στο βιβλίο της ‘’In the darkness of Shadow Moses: The unofficial truht’’ υποστηρίζει πως ο Houseman δολοφονήθηκε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου