Τρίτη 27 Ιουλίου 2010

Roy Campbell

Ο Roy Campbell είναι αλλιώς γνωστός και ως ‘’Chicken Fox’’. Γεννήθηκε το 1940. Έχει εμφανισθεί στα Metal Gear 2: Solid Snake, Metal Gear Solid, Metal Gear Solid 2: Sons of Liberty (ως ψηφιακή ΑΙ από το GW), στο Metal Gear Solid: Portable Ops και στο Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots.

Στα γεγονότα της San Hieronymo Peninsula στην Κολομβία το 1970, ο Campbell για πρώτη φορά συναντήθηκε με τον Big Boss. O Campbell μαζί με μία ομάδα αποτελούμενη από Green Berets διείσδυσε στην στρατιωτική βάση της San Hieronymo Peninsula ωστόσο εκεί έγιναν αντιληπτοί από την τρομοκρατική ομάδα του Gene (Fox unit). Όλοι οι Green Berets πλην του Campbell σκοτώθηκαν από την Fox. O Campbell αιχμαλωτίστηκε και οδηγήθηκε σε ένα κελί. Εκεί, λίγο αργότερα συνάντησε τον Big Boss o οποίος είχε απαχθεί από μέλη της Fox. Οι δύο τους κατάφεραν να δραπετεύσουν από τα κελιά τους και αμέσως αργότερα ένωσαν τις δυνάμεις τους για την ματαίωση των σχεδίων του Gene και της Fox unit. Ωστόσο ο Campbell δεν κατάφερε όσο θα μπορούσε να βοηθήσει τον Big Boss καθώς όχι μόνο υπέστη κάταγμα σε ένα από τα πόδια του αλλά επιπλέον είχε αποδυναμωθεί ο οργανισμός του καθώς έπασχε από μαλάρια. Μετά το τέλος των γεγονότων στην San Hieronymo Peninsula και την ήτα του Gene, ο Campbell διεκομίσθει σε νοσοκομείο ώστε να θεραπευτεί από την μαλάρια και να επουλωθεί το κάταγμα στο πόδι του.

Το 1971 o Big Boss, μαζί με τον Campbell, ίδρυσαν την FOXHOUND. O Campbell υπηρετεί ως αξιωματικός μέσα στην νέα ομάδα ειδικών δυνάμεων. Την ίδια περίοδο ανέπτυξε ερωτική σχέση με την γυναίκα του αδελφού του, Matt Campbell, αποτέλεσμα της οποίας ήταν η γέννηση της Meryl Silverbourg. O Campbell δεν γνώριζε πως ήταν ο πατέρας της Meryl, μέχρι και τα γεγονότα των Shadow Moses το 2005. Τότε, μετά το τέλος της αποστολής αποφάσισε να της πει όλη την αλήθεια.

Στα γεγονότα της Zanzibar Land, το 1999, o Campbell ήταν πλέον αρχηγός της FOXHOUND. Έστειλε τον Solid Snake, στην χώρα της κεντρικής Ασίας προκειμένου να δώσει ένα τέλος στα σχέδια των τρομοκρατών. Πίσω από όλα βρίσκονταν ο Big Boss, πρώην διοικητής της FOXHOUND, ο οποίος είχε στο πλευρό του και το πρώην μέλος της FOXHOUND, τον Gray Fox. O Snake έδωσε ένα τέλος στις φιλοδοξίες του Big Boss και του Gray Fox, αφήνοντας τους πίσω νεκρούς, έτσι τουλάχιστον πίστεψε. Στα Shadow Moses το 2005, ο Campbell επανήλθε στη δράση καλώντας για άλλη μία φορά τον Solid Snake. Αυτή τη φορά ο Liquid Snake, τότε διοικητής της FOXHOUND, μαζί με πρώην μέλη της, καθώς και έναν στρατό από γενετικά τροποποιημένους στρατιώτες, είχε καταλάβει τις πυρηνικές εγκαταστάσεις ενός από τα νησιά. Κατά την διάρκεια της αποστολής, ο Campbell έκρυψε πολλά στοιχεία από τον Snake, όπως το ότι εμβολιάστηκε με τον ιό FOXDIE από την Naomi Hunter, πριν την έναρξη της αποστολής.Τελικά απεκάλυψε όλη την αλήθεια στον Snake, ο οποίος εν τω μεταξύ νίκησε τον Liquid Snake και διέφυγε, μαζί με την Meryl, από τα Shadow Moses. Μετά το πέρας της αποστολής στα Shadow Moses, o Campbell αποσύρθηκε από το προσκήνιο και συνταξιοδοτήθηκε. Εκείνη την περίοδο, απεκάλυψε στην Meryl πως δεν είναι θείος της, αλλά ο βιολογικός της πατέρας.

Στα γεγονότα του Big Shell το 2009, το GW, μία πανίσχυρη τεχνητή νοημοσύνη, είχε αναπαράγει τον Roy Campbell κατά την διάρκεια της αποστολής του Raiden. Δηλαδή ουσιαστικά αυτός που μιλούσε στον Raiden μέσω του codec, δεν ήταν ο πραγματικός Campbell, αλλά μια ψηφιακή – ύπαρξη – αντιγραφή του δημιουργημένη από το GW. Το παραπάνω ο Raiden, το αντιλήφθηκε, παρά μόνο στο τέλος της αποστολής του. Ωστόσο στην συνέχεια, κάποια στιγμή ο Campbell συναντήθηκε με τον Raiden και όταν αποσύρθηκε αυτός στην Αλάσκα, ‘’νυμφεύτηκε’’ την Rosemary, μνηστή του Raiden, και υιοθέτησε το παιδί του (του Raiden και της Rosemary) ώστε να τους παράσχει προστασία, όσο καιρό θα έλειπε ο Raiden.

To 2014 o Campbell, δουλεύοντας πια για έναν αντιτρομοκρατικό οργανισμό των Ηνωμένων Εθνών κάλεσε, πάλι, στη δράση τον Solid Snake ώστε να αντιμετωπισθεί ο Liquid Ocelot, ο οποίος ήλεγχε τους μεγαλύτερους ιδιωτικούς στρατούς (PMC, private military company) του κόσμου. Τελικά ο Liquid Ocelot ηττήθηκε. Μετά το τέλος της αποστολής, ήταν παρόν στον γάμο της Mery με τον Johnny Sasaki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου