Δευτέρα 12 Ιουλίου 2010

Raiden

To πραγματικό όνομα του Raiden είναι Jack. Εμφανίσθηκε στο MGS2: Sons of Liberty, στο MGS4: Guns of the Patriots, ενώ θα κάνει την εμφάνιση του και στο αναμενόμενο MGS: Rising, με τα μέχρι στιγμής δεδομένα να δείχνουν πως θα είναι και ο βασικός-μοναδικός πρωταγωνιστής και playable χαρακτήρας.

O Raiden στην παιδική του ηλικία εκπαιδεύτηκε στα όπλα από τον Solidus Snake και συμμετείχε στον εμφύλιο πόλεμο της Λιβερίας. Εκεί έγινε γνωστός ως ‘’Jack the ripper”. Άνηκε στην παραστρατιωτική ομάδα ‘’Army of the Devil’’. Κάποια χρόνια αργότερα έγινε μέλος της ‘’Force XIII’’ , του αμερικανικού στρατού. Το 2009 λίγο πριν τα γεγονότα του Big Shell είχε στρατολογηθεί από την Fox Hound, τουλάχιστον έτσι νόμιζε, καθώς η συγκεκριμένη ομάδα ειδικών δυνάμεων, είχε διαλυθεί αμέσως μετά τα γεγονότα στα Shadow Moses το 2005. Πίσω από την ψεύτο – Fox Hound βρίσκονταν οι ίδιοι οι Patriots. Οι Patriots είχαν στείλει τον Raiden στο Big Shell ναι μεν για να εξουδετερώσει τον Solidus Snake που είχε ουσιαστικά επαναστατήσει εναντίον τους, αλλά και για να δοκιμασθεί σε αυτές τις ακραίες συνθήκες το πρόγραμμα S3 (Selection for Society Serenity). Μετά τα γεγονότα του Big Shell ο Raiden, έζησε για ένα διάστημα μαζί με την Rosemary αλλά οι συνεχείς εφιάλτες από το παρελθόν, όταν πολέμησε ως παιδί σε πολλά πεδία μαχών, δεν του επέτρεψαν μια ήρεμη ζωή.

Κάποια στιγμή έμαθε πως η Sunny, η κόρη της Olga Kurlukovich, ήταν ουσιαστικά φυλακισμένη από τους Patriots στην Area 51. O Raiden κατάφερε να την απελευθερώσει με την βοήθεια της ομάδας Paradise Lost Army αρχηγός της οποίας αρχηγός ήταν η Big Mama δηλαδή η EVA. Στη συνέχεια ο Raiden παρέδωσε την Sunny στους Otacon και Solid Snake. Εν τω μεταξύ η Rose mary παντρεύτηκε τον Roy Campell. O Raiden κινήθηκε προς αναζήτηση των υπολειμμάτων του Big Boss κάτι που οδήγησε στην αιχμαλωσία του από τους Patriots. Οι Patriots έκαναν πειράματα στον Raiden τροποποιώντας το σώμα του με την προσθήκη εξωσκελετού. Τελικά ο Raiden κατάφερε να αποδράσει με την βοήθεια του Paradise Lost Army. Oι σωματικές όμως τροποποιήσεις των Patriots δεν του επέτρεπαν να ζήσει όπως ένας κανονικός άνθρωπος. Για ένα διάστημα αποσύρθηκε στην Αλάσκα μαθαίνοντας τεχνικές κοντινής μάχης και κυνήγι από έναν σαμάνο. Τελικά στάλθηκε στην Ν.Αμερική από την Big Mama για να βοηθήσει τον Solid Snake. Αφού βοήθησε τον Snake στην αποστολή του, κατάφερε να επανασυνδεθεί με την Rosemary και τον μικρό του γιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου