Τετάρτη 14 Ιουλίου 2010

Solid Snake



To πραγματικό όνομα του Snake είναι David. Εμφανίσθηκε στα Metal Gear, Metal Gear 2: Solid Snake, Metal Gear Solid, Metal Gear Solid 2: Sons of Liberty και Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots. Επιπλέον ο Snake έχει εμφανισθεί και στα: MGS: Snake’s Revenge, MG: Acid, MG: Acid 2 και MG: Ghost Babel, τα οποία όμως δεν συνδέονται με την επίσημη ιστορία της σειράς.

Ο Snake γεννήθηκε το 1972, μαζί με τον δίδυμο αδερφό του, Liquid Snake, ως αποτέλεσμα του προγράμματος ‘’Les Enfants Terribles’’ (τα τρομερά παιδιά) που στόχο είχε την δημιουργία του υπέρτατου στρατιώτη από γενετικό υλικό του ίδιου του Big Boss. To γενετικό υλικό φιλοξενήθηκε στο ωάριο της EVA (Big Mama). O Snake έχει δείκτη IQ 180 και μιλάει άπταιστα 6 γλώσσες. Εισήλθε στον στρατό των ΗΠΑ, όταν έγινε μέλος των Green Berets όπου έγινε πασίγνωστος ως άριστος αλεξιπτωτιστής και βατραχάνθρωπος. Το 1991 μαζί με τον Liquid Snake πήρε μέρος στον πόλεμο του Κόλπου, όπου συμμετείχε σε μία αποστολή κρυφής διείσδυσης στο δυτικό Ιράκ. Μετά τον πόλεμο έγινε μέλος της FOXHOUND, όπου και έλαβε επιπλέον εκπαίδευση από τον ειδικό σε θέματα ειδικών δυνάμεων Master Miller καθώς και προκεχωρημένη εκπαίδευση κοντινής μάχης (CQC) από τον ίδιο τον Big Boss.

Το 1995 ο Snake ανέλαβε την πρώτη του αποστολή ως μέλος της Fox Hound. Μετά την αποτυχία του Frank Jaeger (Gray Fox), πράκτορα της FOXHOUND, να διεισδύσει στο φρούριο Outer Heaven στην Νότια Αφρική η FOXHOUND έστειλε τον Snake, που ήταν προσωπική επιλογή του ίδιου του Big Boss. O Snake κατάφερε να διασώσει τον Gray Fox αλλά και τον επιστήμονα Pettrovich Madnar για να μάθει στην συνέχεια το απίστευτο, πως ηγέτης της Outer Heaven είναι ο Βig Boss! O Big Boss αποκαλύπτει στον Snake τον πραγματικό του ρόλο λέγοντας του πως μέσω της Οuter Heaven επιδιώκει να φέρει μια νέα πραγματικότητα όπου οι στρατιώτες δεν θα είναι υποχείρια πολιτικών. Το Μetal Gear είναι το μυστικό του όπλο. Ο Snake όμως δεν συμφωνούσε με όλα αυτά καταστρέφοντας το φρούριο Outer Heaven και το Metal Gear, δίνοντας τέλος στα σχέδια του Βig Boss.

Μετά από τα γεγονότα στο φρούριο Outer Heaven o Snake αποσύρθηκε από την FOXHOUND. Για ένα διάστημα έξη μηνών ήταν πράκτορας της CIA για να αποσυρθεί και από εκεί και να γίνει μισθοφόρος. Αφού συγκέντρωσε αρκετά χρήματα πήγε και έμεινε στον Καναδά όπου πολλές φορές τα βράδια έβλεπε εφιάλτες που είχαν σχέση με τον Big Boss. Αυτή η κατάσταση κράτησε για τρία χρόνια.

Το 1999 ο Snake κλήθηκε από τον πρώην διοικητή του στην FOXHOUND, Roy Campbell, για μία αποστολή στην κεντρική Ασία. Ο Snake στάλθηκε στην Zanzibar Land, μία πλήρως μιλιταριστική περιοχή, προκειμένω να διασώσει τον επιστήμονα Kio Marv καθώς και τις σημειώσεις του για το OILIX (τρόπος δημιουργίας πετρελαίου). Η όλη επιχείρηση ονομάστηκε ‘’Intrude N313’’. Ο Snake ήρθε αντιμέτωπος με τον πρώην φίλο και συμπολεμιστή του από την Fox Hound, Frank Jaeger (Gray Fox), o oποίος και σκοτώθηκε, έτσι φάνηκε τουλάχιστον, στη μεταξύ τους μονομαχία. Όμως ο τελικός αντίπαλος δεν ήταν ο Gray Fox. O Snake ήρθε για άλλη μια φορά αντιμέτωπος με τον Big Boss ο οποίος παρά την αποτυχία του στο φρούριο Outer Heaven δεν είχε εγκαταλείψει ακόμη τις φιλοδοξίες του. Ο Snake τελικά εξουδετέρωσε τον Big Boss στην μεταξύ τους μάχη, χωρίς να ξέρει βεβαίως πως εξουδετερώνει τον ίδιο του τον πατέρα.

Αφού βγήκε για δεύτερη φορά νικητής στην μάχη του με τον Big Boss, ο Snake αποφάσισε να αποσυρθεί στην Αλάσκα προκειμένου να βρει την χαμένη του ηρεμία. Ο Snake εγκαταστάθηκε στην περιοχή Twin Lakes προσπαθώντας να ξεπεράσει το μετατραυματικό στρες, το ότι σκότωσε τον ίδιο του τον πατέρα.

Όμως φαίνεται πως η πολεμική δράση κυνηγά πάντα τον Snake. To 2005 ξανακλήθηκε από τον Roy Campbell προκειμένου να εξουδετερώσει τον δίδυμο του αδελφό, Liquid Snake, και την ομάδα του που είχαν καταλάβει τις πυρηνικές εγκαταστάσεις στα νησιά Shadow Moses, στο αρχιπέλαγος Fox της Αλάσκας. Λίγο πριν την αποστολή του ο Snake εμβολιάστηκε με τον ψηφιακό ιό Fox Die. Tελικά ο Snake κατάφερε να καταστρέψει το Metal Gear REX δίνοντας τέλος στα σχέδια του Liquid Snake. O Liquid φαίνεται να πέθανε από την δράση του Fox Die, του οποίου και αυτός ήταν φορέας. Στα Shadow Moses ήταν που o Snake γνώρισε τον από τότε αχώριστο φίλο του, Otacon ή Hal Emmerich καθώς και την Meryl Silverburgh.

Μετά τα γεγονότα στα Shadow Moses και την ήττα του Liquid ο Snake και ο Otacon ίδρυσαν μια οργάνωση, αναγνωρισμένη από τον O.H.E., την philanthropy. H Fox Hound είχε διαλυθεί. Σκοπός της philanthropy ήταν να γνωστοποιήσει στην διεθνή κοινότητα την ύπαρξη κάθε νέου Metal Gear. Και πράγματι, ο Revolver Ocelot, που είχε επιβιώσει των Shadow Moses, πούλησε στην μαύρη αγορά τα σχέδια κατασκευής του Metal Gear REX. Εν τω μεταξύ, το 2007, η philanthropy έμαθε για την ύπαρξη του Μetal Gear RAY που μεταφέρονταν σε ένα tanker από τους USMC. Ο Snake εισχώρησε στο tanker καταφέρνοντας να τραβήξει φωτογραφίες του RAY, αλλά ο Ocelot που επίσης βρίσκονταν στο tanker, χρησιμοποιώντας το RAY βύθισε το πλοίο και στήνοντας από την αρχή μια πλεκτάνη άφησε να εννοηθεί πως για τη βύθιση του ευθύνεται ο ίδιος ο Solid Snake ο οποίος μάλιστα είχε πνιγεί. Ο Snake βεβαίως, δεν προκάλεσε την βύθιση του tanker και κατάφερε να επιβιώσει. Αξίζει εδώ να σημειωθεί πως ο Fox Die προκαλούσε γήρανση πάνω στον Snake κάτι το οποίο διαπίστωσε και ο Ocelot στον οποίο είχε μεταμοσχευθεί το δεξί χέρι του Liquid (στην προκειμένη περίπτωση ο Liquid μιλούσε δια μέσω του Ocelot).

To 2009 o Snake, με το ψευδώνυμο ‘’Iroquois Pliskin, διείσδυσε μαζί με τον Otacon στο Big Shell Plant συναντώντας τον Raiden και βοηθώντας τον σημαντικά στην αποστολή του. Στο Big Shell Plant, oι Snake και Otacon πρωτόμαθαν για την ύπαρξη και τον ρόλο των Patriots, με τον Snake να συναντάει και τον δεύτερο δίδυμο του αδελφό, τον Solidus Snake.

Αμέσως μετά τα γεγονότα του Big Shell Plant, το σώμα του Snake άρχισε να γερνά ακόμη πιο γρήγορα λόγω ακριβώς του Fox Die.

Το 2014 ο Snake φαίνονταν αρκετά γερασμένος παίρνοντας την κωδική ονομασία ‘’Old Snake’’. Ο Roy Campbell, του ανέθεσε ακόμη μία αποστολή, να δώσει οριστικό τέλος με οποιονδήποτε τρόπο στα σχέδια του πλέων γνωστού ως Liquid Ocelot, δηλαδή του Οcelot ο οποίος είχε το δεξί χέρι του Liquid, ως μόσχευμα, με τον Liquid να ελέγχει πλέον πλήρως το μυαλό του Ocelot και να ονειρεύεται ξανά την πραγματοποίηση μιας παγκόσμιας κυριαρχίας για λογαριασμό του φυσικά, όπου δεν υπήρχε χώρος για τους Patriots. O Snake κατά την διάρκεια της αποστολή του ταξιδεύει σε διάφορα μέρη του κόσμου και στο τέλος καταφέρνει να δώσει ένα τέλος στα σχέδια του Liquid Ocelot και να τον εξουδετερώσει. Λίγο καιρό αργότερα ο Snake ως φορέας του ιού Fox Die αποφασίζει να αυτοκτονήσει πάνω από τον τάφο του Big Boss, ώστε να μη διαδοθεί περαιτέρω ο ιός. Την τελευταία όμως στιγμή εμφανίζεται ο Big Boss (!) ο οποίος και του εξηγεί τα πάντα σχετικά με τον ίδιο και τους Patriots. Πριν ο Big Boss πεθάνει από τον ιό Fox Die αποκάλυψε στον Snake πως λόγω μιας ένεσης-αντιδότου που υπέστη από τον Drebin δεν κινδύνευε πια να πεθάνει ούτε αποτελούσε φορέα του ιού - ένα βιολογικό όπλο. Τελικά ζήτησε από αυτόν να αφήσει πίσω το παρελθόν και να ζήσει ως άνθρωπος και όχι ως ‘’snake’’.

2 σχόλια:

  1. ΜΠΡΑΒΟ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΑ ΑΝΕΒΑΣΑΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ
    ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΜΟΥ ΣΕΙΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΑΒΑΣΑ ΛΕΠΤΟΜΕΡΩΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή