Τρίτη 20 Ιουλίου 2010

Liquid Snake

Ο Liquid Snake γεννήθηκε το 1972, μαζί με τον Solid Snake, ως αποτέλεσμα του προγράμματος ‘’Les Enfants Terribles’’ δηλαδή της δημιουργίας άριστων πολεμιστών μέσω γονιδιακού υλικού από τον καλύτερο στρατιώτη του 20ου αιώνα, τον Big Boss. Mε άλλα λόγια, οι Liquid Snake, Solid Snake όπως και λίγο αργότερα ο Solidus Snake ήταν κλώνοι του Big Boss. Ο Liquid Snake έχει εμφανισθεί στο Metal Gear Solid, αλλά και στα MGS2: Sons of Liberty και MGS4: Guns of the Patriots. Στο πρώτο ως πνευματική ύπαρξη στο σώμα του Ocelot, όπως και στο δεύτερο με τη μόνη διαφορά, ότι είχε πλέον πλήρη έλεγχο του σώματος του Ocelot, με αποτέλεσμα να μιλάμε πια για τον ‘’Liquid Ocelot’’.

Ο Liquid έχει δείκτη IQ 180 και μιλάει άπταιστα επτά γλώσσες. Μεγάλωσε στο Ηνωμένο Βασίλειο με αποτέλεσμα να αποκτήσει βρετανική προφορά στην ομιλία του. Σε ηλικία 18 ετών έγινε το νεότερο μέλος της βρετανικής SAS (Special Air Service). Στον πόλεμο του Κόλπου, το 1990 ως μέλος της SAS πήρε μέρος σε μία αποστολή με στόχο την καταστροφή πυραύλων scoud. Κάποια στιγμή όμως αιχμαλωτίστηκε από τον ιρακινό στρατό και ήταν όμηρος έως και το 1994 όταν και απελευθερώθηκε από τις Η.Π.Α. To 2000 o Liquid έγινε αρχικά μέλος της Fox Hound και λίγο αργότερα και αρχηγός της (ο Solid Snake είχε αποχωρήσει από την Fox Hound ήδη από το 1999, μετά τα γεγονότα στην Zanzibarland).

Το 2005 o ίδιος μαζί με πρώην μέλη της Fox Hound και ένα μικρό στρατό από γενετικά τροποποιημένους στρατιώτες κατέλαβε τις πυρηνικές εγκαταστάσεις των νησιών Shadow Moses της Aλάσκας στο αρχιπέλαγος Fox. Οι τρομοκράτες είχαν ομήρους των πρόεδρο της Arms Tech, Kenneth Baker, καθώς και τον DARPA (Defense Advanced Research Projects Agency) chief Donald Anderson. Αίτημα της τρομοκρατικής ομάδας του Liquid ήταν να τους δοθούν τα ‘’απομεινάρια’’ του Big Boss (o οποίος δεν ήταν νεκρός όπως πιστεύονταν αλλά ήταν παγωμένος, κυριολεκτικά στην κατάψυξη από τους Patriots) καθώς και 1 δισεκατομμύριο δολάρια. Ο Liquid διέθετε και ένα τρομερό όπλο, το Metal Gear REX. Αν δεν ικανοποιούνταν τα αιτήματα τους, οι τρομοκράτες απειλούσαν πως θα εκτόξευαν πυραύλους με πυρηνικές κεφαλές που θα χτυπούσαν περιοχές των Η.Π.Α. Τελικά όλα τα σχέδια του Liquid και της ομάδας του, τα σταμάτησε ο Solid Snake καταστρέφοντας το Metal Gear REX ενώ ο Liquid πέθανε, όπως όλα δείχνουν, από τον ιό Fox Die.

Εδώ αξίζει να σημειωθεί το μεγάλο μίσος που έτρεφε ο Liquid για τον Solid Snake κάτι το οποίο οφείλεται βασικά σε δύο λόγους. Ο Liquid πίστευε πως δημιουργήθηκε από ‘’ελαττωματικά-υπολειμματικά’’ γονίδια του Big Boss κάτι το οποίο τον καθιστούσε γενετικά κατώτερο από τον Solid Snake, o οποίος ‘’σκοτώνοντας’’ το 1999 στην Zanzibarland τον Big Boss είχε στερήσει στον Liquid να πάρει εκδίκηση από τον τελευταίο.

Μετά τα γεγονότα των Shadow Moses παύει να υπάρχει ο Liquid Snake ως αυτοτελής χαρακτήρας. Ο Ocelot, ο οποίος στα Shadow Moses είχε χάσει το δεξί του χέρι καθώς ακρωτηριάστηκε από τo κατάνα του cyborg ninja Gray Fox a.k.a. Frank Jaeger, είχε δεχθεί ως μόσχευμα το δεξί χέρι του Liquid. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την δημιουργία παρενεργειών στην ψυχοσωματική υπόσταση του Ocelot καθώς ο Liquid μιλούσε μέσω του Ocelot όπως φάνηκε τόσο στα γεγονότα του tanker Discovery και του Big Shell Plant (2007 και 2009 αντίστοιχα) ενώ στα γεγονότα του MGS4: Guns of the Patriots o Liquid είχε ήδη πλήρως κυριεύσει το σώμα του Ocelot με αποτέλεσμα να προκύψει ο ‘’Liquid Ocelot’’.

1 σχόλιο: